Bentley GT Speed Convertible is officieel

Bentley Continental GT Speed convertible

In wat de koudste tijd van het jaar zou moeten zijn maar voorlopig alvast de natste is, stelt Bentley haar nieuwe cabrio voor. Perfect timing voor de aankoop ervan in de zomer.

De GTC Speed is uiteraard de cabrio versie van de coupé-variant. Onder de kap is er om die reden geen enkele wijziging. Er ligt nog steeds een W12 onder de kap met 625 pk en 800 Nm, het maximale koppel komt trouwens al vrij op 2.000 toeren. Deze GTC Speed is wat zwaarder geworden, zoals elke cabrio. Een dikke 175 kilogram extra (2495 kg), wat niet niets is. De sprint naar 100 gebeurt daardoor in 4.4 seconden, wat nog steeds retesnel is. De Bentley is ook meteen de snelste vierzits-cabrio ter wereld met zijn topsnelheid van 325 km/u.

Technisch wordt de W12 gekoppeld aan een nieuwe ZF versnellingsbak die op papier 15 procent zuiniger is. Daardoor komt het officieel gemiddelde verbruik op 14,9 liter. De CO2 uitstoot is goed voor 347 g/km.

Optisch staat de GTC Speed 10mm dichter tegen de grond tegenover de GT Convertible, rolt hij op 21 inchers, krijgt hij een opvallend paars kleurtje mee, nieuwe grille, dikkere uitlaatpijpen en nieuwe bumper. Binnenin valt het sportieve gevoel op. Een niet-Bentley-gevoel, of dat vindt ondergetekende toch.

De vierzitter-cabrio wordt in Detroit voorgesteld. De prijs waarvoor hij over de toonbank gaat, werd nog niet meegedeeld.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws