Ford Atlas Concept is weinig futuristisch

Ford Atlas Concept

Als Amerikaan moét je wel in de schijnwerpers staan op de NAIAS in Detroit en dat is voor Ford niet anders. Ook zij tonen de toekomst van de terreinwagen, al is het wel op een ander niveau dan pakweg Nissan.

Ford plaatste LED verlichtingsstrips in de laadruimte maar je kan ook elektrische toestellen aansluiten op de 110 volt stekkers. Ook aan de passagiers werd gedacht, want Ford toont heel wat nieuwe materialen die de interieurruimte ten goede komen. Aan ruimte natuurlijk geen gebrek, in deze 6,10 meter lange pickup. Ook in de breedte kan je er niet over kijken, met zijn 2,24 meter kan hij wedijveren met een Smart ForTwo die je er dwars voor zet.

Onder de kap de laatste generatie van Fords EcoBoostmotoren en ook aan het verbruik werd gedacht. Zo installeerde men Active Grille Shutters, iets wat op onze eco-modellen al langer te zien is. Maar ook Wheel Shutters, Drop-Down Front Air Dam (een actieve voorspoiler) en Power Running Boards (wegklapbare instaptreden) moeten het verbruik doen dalen.

Ford Atlas Concept

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Yvesw 18:55
afbeelding van Yvesw

Wel rechthoekige uitlaten = zeer futuristisch... Vijf jaar geleden...

Sven 19:10
afbeelding van Sven

ik heb het idee dat de huidige F150 pickup trucks er al zo uitzien

Rob 19:24
afbeelding van Rob

Er is niet veel creativiteit te ontdekken in dit concept. Gewoon een standaard F-150 met wat ruigere bumpers en led stripjes. Amerikanen zijn er dol op. En stiekem vind ik het ook wel toffe pick-up. Maar zo tof als de pick-up concept van GMC een tijdje geleden gaat het bij lange na niet worden! Die was gewoon extreem cool. Op een Amerikaanse manier, dat wel ;-)
http://img2.netcarshow.com/GMC-Sierra_All_Terrain_HD_Concept_2011_800x60...

edit: het was niet de bedoeling dat dit een reactie op Svens reactie werd, maar goed

Yvesw 20:25
afbeelding van Yvesw

@Sven: Ik denk dat je het kan vergelijken met het "nieuwe" model van een Audi A3 in onze contreien, dat ziet er ook gewoon hetzelfde uit buiten licht aangepaste bumpers en wat koplampfoefelarij :p

Best wel een knap ding, maar totaal niet te verantwoorden in ons Belgenland :-)

edit: Dit was wel de bedoeling om te reageren op Sven :-p

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws