Mag het wat meer zijn? Shelby Focus ST

Ford Shelby Focus ST

De standaard Focus ST is bezwaarlijk onopvallend en traag te noemen, maar voor Ford Amerika kan het allemaal nog wat bruter. Daar gieten ze er nog een Shelby-sausje overheen die op zijn minst pittig zal zijn.

Zelfs in Amerika is de crisis voelbaar. Daarom gaat Ford, met de Shelby-lijn, niet enkel meer Mustangs aanpassen, maar ook kleinere wagens. Het eerste product is de Shelby Focus ST.

Uiterlijk krijgt de Shelbyaanse pocket rocket een matte motorkap met functionele luchtgaten, hydro-carbon grille inserts (lees: carbon naast de mistlichten) en een carbon spoiler. Verder kan je - naar goede Amerikaanse gewoonte - kiezen uit drie stickerpakketten: de standaard Shelby strepen (twee strepen over de motorkap), Shelby checkered-flag splash (afgebeeld op de foto's) of competition stickers. Een Shelby logo achteraan op de kofferklep maakt duidelijk dat Golf GTI's beter uit de buurt blijven.

Ford Shelby Focus ST

Motorisch krijgt de standaard 2.0 turbo viercilinder een boost van 250pk naar +/- 290pk (momenteel zijn ze bij Shelby zelf nog aan het afstellen). Deze vermogensupgrade zou in Amerika een luttele 500 dollar kosten. Achteraan wordt ook een Shelby/Borla uitlaat geïnstalleerd voor een rauwere sound.

Hoezeer de powerwinst op het eerste zicht teleurstelt, des te interessanter is het handeling pakket op dit geel bommetje. Zo krijg je een Ford Racing ophanging (veren, dempers, anti-rollstangen) en velgen met aangepaste Michelin banden die meer grip leveren. Achter die velgen zitten Shelby spec brakes voor meer bijtgreep op de weg.

Ford Shelby Focus ST

Binnenin krijg je een aangepast kleurpatroon, Shelby schakelpook en een Shelby badge.

Ford/Shelby wil jaarlijks maximum 500 units produceren om zijn exclusiviteit te behouden. Het totale pakket kost zo'n $14.995 dollar bovenop de prijs van je Focus ST. In Europa zal je hem - buiten via grijze import - nooit te zien krijgen.

Ultiem ringspeeltje? Of toch maar wachten op de Focus RS?

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Yannick 12:07
afbeelding van Yannick

ik wacht alvast op de eerste FAUXShelby's in Beglie ;-)

Yvesw 12:17
afbeelding van Yvesw

Goh, hier in België kunnen ze ook al 290pk uit de ST-motor halen via de chipboer (voor +/- €800), dus het is vooral het onderstelpakket dat iets bijdraagt aan de wagen.
Het is natuurlijk wel belachelijk om dit "pakket" terug te zien op 1.6 tdci's :p

Wim 12:59
afbeelding van Wim

koopje

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws