Nissan GT-R 2013 landt in Europa

Nissan GT-R 2013

De Nissan GT-R, wij zijn fan van al zijn vormen en maten. Niet dat die uiterlijk veel verschillen, maar de ingenieurs bij Nissan weten toch nog altijd net iets meer te persen uit de pestkop van supercarland. Zo ook voor modeljaar 2013.

We berichtten eerder al over de update voor 2013, maar nu heeft Nissan officieel - in hoeverre dat kan via Facebook - de landing van de GT-R (MY2013) in Europa gemeld.

Verwacht geen al te grote updates, eerder kleine aanpassingen die de wagen nog beter zouden maken. Vergelijk het met een nog lekkerdere vis in een al heerlijke stukje sushi.

Nissan GT-R 2013

Het aantal pk in de twin-turbo V6 is niet gestegen (nog steeds 550pk), maar door nieuwe injectoren ontstaat er wel een betere gasrespons in de mid/hoge toeren en is er minder verlies van turbodruk. Dit zorgt er voor dat de GT-R nog sneller rondzoeft. Zo daalt de 0-100 km/u tijd met 0,1 sec naar 2,7 sec. Boodschappen stabiel in de koffer?

Het onderstel werd ook nog eens bekeken met als resultaat aangepaste schokdempers en stabilisatorstang. De wielophanging werd tevens voorzien van nokbouten om de wielvlucht nauwkeuriger te laten verlopen. Ook verlaagde het zwaartepunt.

Nissan GT-R 2013

Voor diegenen die zich afvroegen of hij nog potten kan breken op de Nürburgring hebben we goed nieuws. Een rondje groene hel legt hij nu af in 7 minuten en 19 seconden (vroeger nog 7m24sec).

Prijzen zijn nog niet bekend, maar zullen net boven de €90.000 euro liggen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Dequal 21:53
afbeelding van Dequal

Laat maar komen :D

buyck 10:34
afbeelding van buyck

Waanzinnig goede prijs/kwaliteit verhouding !!! Niets op aan te merken op deze supercar... TOP !

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws