Ford, Nissan, Mercedes en Renault samen aan de brandstofcel

Ford, Nissan, Mercedes en Renault samen aan de brandstofcel

Ford, Daimler en de alliantie Nissan/Renault hebben een samenwerking opgezet die hen in staat moet stellen om in 2017 een productiewagen op waterstof te produceren.

Samen hebben ze immers 60 jaar know-how en 10 miljoen testkilometers met waterstof. Denk maar aan de B-klasse op waterstof, de verschillende concept cars van Nissan op waterstof en ook wat Ford conceptmodellen, al hielden die het vooral op het Amerikaanse publiek. De vier merken zijn ervan overtuigd dat waterstof de volgende stap is als brandstof voor auto's. Door de handen in elkaar te slaan versnellen ze de ontwikkeling van de techniek om zo tegen 2017 tot een productieklare brok technologie te komen. En tot dan kunnen ze lekker een potje kaarten onder hun gevieren.

Het voordeel van waterstof is dat het geen (meetbare) uitstoot heeft, aangezien water het restproduct is, het nadeel is dat het rendement (voorlopig nog) vrij laag is.

Ford, Nissan, Mercedes en Renault samen aan de brandstofcel
Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Mathieu 10:27
afbeelding van Mathieu

Vind ik goed nieuws, aandacht voor waterstof!
Beter dan die batterijen en dergelijke.

Het zal sowieso nog wel een decennium of meer duren tegen dat we echt een betaalbaar alternatief hebben. Tot dan zal het alleen maar duurder worden.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws