Volkswagen Cross Up! is de heerser van verkeersheuvels

VW Cross Up!

Je kan er prat op gaan dat Volkswagen van elk model een Cross-variant maakt. Hoewel we dachten dat de kleine stadsrakker Up! gespaard zou blijven, krijgt hij ook een offroad make-over.

De Volkswagen Up!, die vorig jaar nog gekroond werd tot auto van het jaar, krijgt een stoerdere variant. Uiterlijk alleszins.

De Cross Up! krijgt een stoerdere voorbumper (met GTI-gaas), een achterbumper met beschermplaat onderaan en zwarte beschermstrips rondom. Afwerken doet Volkswagen met zilveren accenten. Dakrails, spiegels en bumperdelen in de zilveren kleur maken het plaatje af.

VW Cross Up!

Binnenin kan je stoelen in het rood of grijs kiezen met contrasterend dashboard (rood, zwart, zilver).
Standaard krijg je op de Cross Up! mistlichten, lederen stuurwiel, elektrische ramen, centrale vergrendeling op afstandsbediening, elektrische buitenspiegels met verwarming en twee aparte stoelen vanachter.

VW Cross Up!

De Cross Up! wordt aangedreven door de één liter grote driecilinder benzine die je ook in de gewone Up! vindt. Deze geeft 75pk en 95nm koppel. De kracht wordt - hoe kan het ook anders voor een cityoffroader - op de voorwielen verdeeld door een vijfbak. Aan de ophanging is naar verwachtingen niets veranderd al krijgt de kleinste van de Cross familie wel 16" specifieke velgen met 185/50 banden er om gewikkeld.

VW Cross Up!

Volkswagen zal de Cross Up! meenemen naar het autosalon in Genève. Prijzen voor België zijn nog niet officieel bekend al verlaat hij in Duitsland de dealer voor 13.925 euro. Reken bij ons op een gelijkaardige prijs.

Best veel geld voor een kleine wagen al geeft deze "kit" hem wel meer cachet. De vraag is maar of je 14.000 euro over hebt voor een "schoendoos met cachet". Wat denken jullie?

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Wim 15:08
afbeelding van Wim

het geeft hem idd wat meer cachet, maar de Panda 4x4 heeft tenminste 4x4, dus geeft mij die maar, of nog liever de Up GTI

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws