Hij is er eindelijk: De Alfa Romeo 4C

Alfa Romeo 4C

Zelden hebben we zo lang moeten wachten op een wagen, maar hij is er dan toch gekomen. Alfa Romeo heeft nog eens wat vers bloed in haar gamma. Laat ons hopen dat met deze 4C het startschot wordt gegeven van een hele reeks nieuwe modellen.

De Italianen beginnen die reeks nieuwe modellen wel meteen met hun topper, namelijk met deze Alfa Romeo 4C. Gebaseerd op de 8C kennen we deze 4C al geruime tijd als concept op verschillende autoshows. De compacte Alfa krijgt een middenmotor, achterwielaandrijving en twee kuipzetels. Geef toe, dat zijn ingrediënten voor een echt Autofan-wagen.

De 4C is net geen 4 meter lang, is 200 cm breed en 118 cm hoog, de wielbasis is 2,4 meter. Onder de kap ligt geen tweederangsblok, wel een nieuw ontwikkelde 1750 turbobenzinemotor met vier cilinders. Dat blok is gekoppeld aan een TCT-automaat met dubbele koppeling. Die automaat geeft de bestuurder de optie de rij-modus "race" aan te duiden, naast de drie gekende modi: Dynamic, Natural, all-weather.

Het onderstel werd uit koolstofvezel vervaardigd met draag- en structuurfunctie. Volgens Alfa zou de gewicht-vermogens balans op 4 kiligram per pk liggen. Om welk vermogen en gewicht het juist gaat, zeggen ze daar niet bij.

De productieversie van de Alfa Romeo 4C wordt begin maart in Genève voorgesteld. De commercialisatie zal dit jaar nog plaatsvinden.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 6 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Techno Patat 11:37
afbeelding van Techno Patat

Dus een gewicht van rond het tonneke? De gewone 1750tbi levert 230pk. Maar deze zullen ze wel ietsje meer grunt geven dan de Guiletta! Dus reken ik op 250pk (wat al uit een gechipte Guiletta qv te halen valt)! En doe dat maal 4 en je zit op een ton! Zeer nette cijfers dus!

Quin 12:52
afbeelding van Quin

Hoezee :)!
Veel van de cijfers en design van de concept is ook behouden in productieversie, dus ze hebben gelukkig niet veel moeten toegeven op hun veelbelovende cijfers.

Mag ik wel zeggen dat de voorkant van de persfoto's er veel te Photoshop uit ziet :p

Kevin 15:50
afbeelding van Kevin

Ziet er mooi uit

Mesoerrie 17:59
afbeelding van Mesoerrie

Had eigenlijk gedacht dat de plannen voor dit model een stille dood zouden sterven, maar kijk eens aan :D
Schone kar, prestaties beloven ook wel. Handbak zal wel niet geleverd worden zeker?
Benieuwd om hem in het echt te zien.

TdM 19:04
afbeelding van TdM

Idd kevin mooi mooi ;)

Cuore Sportivo 19:31
afbeelding van Cuore Sportivo

Weinig schokkends, maar wel heel leuk nieuws! :-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws