BMW roept meer dan half miljoen wagens terug in de VS

BMW roept meer dan half miljoen wagens terug in de VS

Het zijn niet altijd de Japanse merken die grootschalige terugroepacties doen, ook BMW ontsnapt er niet aan. In de VS worden 570.000 auto's van de 1-reeks, 3-reeks en Z4 teruggeroepen. Ook bij de X5 zijn er problemen.

De problemen bij de 1-reeks, 3-reeks en Z4 situeren zich bij een kabel aan de batterij. De kabel en de connector kunnen na een poos slechter contact gaan maken, waardoor de verbinding tussen de in de koffer gemonteerde accu en de zekeringenkast onder de motorkap kan verbreken. Dat heeft dan weer als gevolg dat de motor uitvalt. De terugroepactie is ditmaal geen voorzorgsmaatregel, BMW heeft weet van één ongeval met blikschade dat voortkwam uit dit probleem. De wagens zullen worden teruggeroepen naar de dealers en de verbinding wordt vervangen. Bij de 3-reeks gaat het om wagens gebouwd tussen 2007 en 2011, de 1-reeks met mogelijke problemen werd gebouwd tussen 2008 en 2012. Amerikanen met een Z4 gebouwd tussen 2009 en 2011 zullen ook een briefje van de dealer in hun bus mogen verwachten.

Zowat 30.000 exemplaren van de BMW X5 met achtcilindermotor, gebouwd tussen 2006 en 2010, zouden dan weer een probleem aan de remleiding kunnen hebben en worden op hun beurt ook weer bij de dealer verwacht.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws