Volkswagen Golf GTD Mk7 is er

Volkswagen Golf VII GTD

Volkswagen borduurt verder op de traditie om naast de sportieve GTI ook weer een GTD aan te bieden. Die krijgt 184 pk en zal worden voorgesteld in Genève.

De 2.0 turbodiesel die Volkswagen in de Golf GTD legt is niet nieuw en ook het vermogen kennen we al uit de Seat Leon. Ook bij Volkswagen levert het blok 184 pk en 380 Nm, goed voor een top van 230 km/u. De 0-100 tijd bedraagt 7,5 seconden. Volkswagen geeft een gemiddeld verbruik op van 4,2 l/100 km, niet slecht voor de krachtigste GTD ooit. De CO2-uitstoot bedraagt 109 g/km, wat dan weer een meevaller is voor wie er belastingen op betaalt. Volkswage biedt de Golf GTD standaard aan met een manuele zesbak, wie dat wenst kan ook opteren voor een automatische DSG-versnellingsbak.

Vanaf juni staat de Golf GTD bij de dealer.

Volkswagen Golf VII GTD

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Yvesw 11:21
afbeelding van Yvesw

Hoe snel gaat hij van nul naar McDonalds? Ik schat in Twee CBO's en een McFlurry :-)

-edit: aangevuld, het is bijna middag, aan uw vergelijking te zien.

Wim 13:11
afbeelding van Wim

altijd bangelijke wagen gevonden, lekker onopvallend en bakken koppel

michael 16:55
afbeelding van michael

Golf 7 150 pk = 8.6s van 0-100km, Golf 7 gtd 184pk = 7.5 sec van 0-100km. Voor 1 seconde verschil gaat men toch geen 5000euro verschil betalen zeker tegenover een 184pk ? En dan nog de hoge b.i.v. nog niet meegerekend. Foute zet van vw ze moeten een sterkere dieselmotor leveren die echt onderscheid maakt van de kleinere diesels.

Yvesw 17:09
afbeelding van Yvesw

@Michael: Nul naar honderd sprintjes zijn niet heiligmakend in de realiteit. Waarschijnlijk heeft de GTD een sportievere inborst (lees: onder andere meer koppel). Daarboven krijg je allemaal extra opties die je op een kale 2.0d niet krijgt.
Dat ze een sterkere diesel nodige hebben vind ik ook. Maar ik denk dat ze vrees hebben dat ze te hard in het vaarwater van de Golf GTI komen dan...

Techno Patat 17:34
afbeelding van Techno Patat

Mwa, deze gaat een aangepast onderstel hebben, meer opties en de vorige had een veel beter geluid langsbinnen ook. Ik vermoed dat deze dat ook krijgt? Laat je nooit misleiden door dat 'simpele' 0-100 sprintje! Zeker bij diesels.

Dat is eigenlijk nietszeggend, mijn gedacht ga je in de tussensprint van 80-150 deze naast een GTI mogen zetten, en al zeker gechipt!

homanito 19:58
afbeelding van homanito

Snel ja, zuinig meschien ook, maar o zo saai de Golf model 1 fot 9 als ze zo verder doen.
Maar er zijn heel wat grijze muizen die hem blijven kopen, gelukkig ik niet, éénmaal aan een Golf gezondigd nooit meer dus.

Kevin300 06:43
afbeelding van Kevin300

Waarschijnlijk super om mee te rijden maar mij zie je er niet in. Saaaai :-)

dimitri 17:33
afbeelding van dimitri

ik zie niet goed in wat er zo saai aan is: goeie wegligging voldoende kracht , ziet er sportief uit, goed uitgerust binnenin...
maar heet golf dus saai?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws