Mazda geeft de wankelmotor nog niet op

Wankel Motor

Mazda geeft de rotatiemotor/ wankelmotor nog niet op, dat wist één van de ingenieurs te melden in een interview met AutoCar. De rotary engine werd vorig jaar samen met de RX-8 uit de line-up gehaald van Mazda.

De wankelmotor uit de RX-8 had geen al te goede reputatie. Het verbruik van benzine en olie lag zeer hoog. Toen hij ook nog eens moeilijkheden kreeg met de emissienormen stierf hij een stille dood in juni 2012.

Ondertussen is Mazda zich volop aan het focussen op hun nieuwe SkyActiv technologie, die de efficiency van motoren enorm verbeterd. Deze know how zou kunnen toegepast worden op de wankelmotor om hem een stuk efficiënter te laten lopen.

Mazda RX-8

Een ingenieur van Mazda denkt aan het terug opstarten van de wankelmotorsproductie binnen de vijf jaar. Al is op dit moment nog niets officieel. Takashi Yamanouchi, CEO van Mazda heeft al wel eerder in interviews verteld dat, zolang hij in het bedrijf werkt, de wankelmotor zou blijven evolueren.

"The challenger spirit that has made us the world leader in rotary engines is still alive and well at Mazda," aldus Yamanouchi.

De grote vraag blijft vooral in welke wagen deze wankelmotor zijn weg kan vinden. Een nieuw RX model (RX-9) met wankelmotor zou het moeilijk hebben in deze economisch en ecologische tijden. Al zijn ze binnen de muren van Mazda al naarstig aan het werk aan een model dat de nieuwe wankelmotor kan dragen. We zijn benieuwd.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Adolf Van Oostende 22:42
afbeelding van Adolf Van Oostende

Turbo is de way to go voor de wankelmotoren , dan kunnen ze misschien emissienormen weer halen en dan levert de motor tenminste ook wat koppel

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws