DSG versnellingsbak zorgt voor gigantische recall in China

VW DSG

Volkswagen roept bijna 385.000 wagens terug in China wegens problemen met de automatische versnellingsbak (DSG). Dit gebeurt één week nadat China Central Television een reportage uitzond waarin eigenaars klaagden over hun DSG versnellingsbak.

De modellen die terug naar de dealer moeten in China zijn onder andere de VW Golf, VW Scirocco, VW Bora, VW Touran, VW Passat, Audi A3, Skoda Octavia en enkele onbekende modellen voor onze markt (Magotan, Sagitar). Het gaat om modellen uitgerust met een DSG met zeven verzetten.

Eigenaars klaagden dat hun wagen last had van vermogensverlies, luide & abnormale trillingen, weigerde om te starten in warm weer en plotseling accelereerde. Volkswagen zou in China bijna 680.000 wagens hebben verkocht met deze slechte DSG.

Volkswagen gaf toe dat door een fout in de elektronica, of door te weinig oliedruk, de wagen plots kracht kan verliezen. "Sturen en remmen zou op dat moment nog wel perfect gaan," aldus Volkswagen, "dus het blijft ten alle tijden mogelijk om de wagen veilig te stoppen."

De kosten voor heel deze recall lijken op te lopen tot een goede 500 miljoen euro. De imagoschade voor het merk is ook enorm. Volkswagen beschouwt China als hun grootste afzetmarkt.

In Europa is er trouwens geen sprake van een recall.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
chuwie 20:46
afbeelding van chuwie

denk ik ook..
mijn 1.6tdi golf 7dsg rijd wel goed hoor :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws