Heuliez vraagt faillissement aan

Heuliez vraagt faillissement aan

Het gaat niet goed met carrosseriebouwer Heuliez. Al sinds 2006 moeten ze vechten om het hoofd boven water te houden maar nu lijkt het verhaaltje uit te zijn.

Heuliez ken je vooral van de Heuliez Pregunta voor Lamborghini, de Opel Tigra TwinTop en het dakmechanisme van de Peugeot 206 CC maar het Franse bedrijf hield zich ook bezig met het ombouwen van Citroëns (tot onder andere ambulances) en was de voorbije jaren erg actief op vlak van elektrische auto's. Nu blijken de centjes dus op, nadat het bedrijf in 2010 al gered werd door een Franse industriële groep BGI en ook in 2007 al op de valreep steun kreeg van een andere groep. De BGI-groep zorgde voor de las-, assemblage- en carrosserie-activiteiten terwijl de productie van elektrische voertuigen door een Duits consortium onderhouden werd.

Ondanks het feit dat Heuliez onderhandelde met Volkswagen voor het maken van reserveonderdelen, wordt bescherming tegen de schuldeisers aangevraagd. Op dit moment is er tussen de 1 en 1,5 miljoen euro te kort om het bedrijf draaiende te houden. Zowat 300 werknemers dreigen daardoor op straat komen te staan. Nu moet een curator worden aangesteld die overnemers moet vinden, er zouden op dit moment twee geïnteresseerden zijn.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws