SSC Ultimate Aero is 's werelds snelste auto

SSC Ultimate Aero is 's werelds snelste auto

Een robbertje bekvechten op hoog niveau, zo noemen we de strijd tussen Bugatti en SSC het liefst. Voorlopig wint SSC de strijd, al is Bugatti nog niet uitgeteld. SSC heeft wél het snelheidsrecord op haar naam met de Ultimate Aero, met 412,22 km/u.

Nu hoor ik je denken: 'de Bugatti Veyron SS reed recentelijk toch 430,98 km/u? Dat klopt maar bij SSC (Shelby Supercars) vonden ze dat niet fijn en stapten ze naar Guiness om het wereldrecord aan te vechten. Bugatti bleek de snelheidsbegrenzer te hebben weggehaald voor de recordpoging en volgens Guiness is de wagen dan niet meer hetzelfde als de productieversie. Gevolg: Bugatti geschrapt uit de recordarchieven en SSC krijgt opnieuw de bloemen. Al lijkt dat niet lang te gaan duren, want Bugatti broedt op een nieuwe snelle wagen.

SSC Ultimate Aero is 's werelds snelste auto

Intussen kroont het Frans-Italiaans-Zwitsers-Duitse merk haar eigen Grand Sport Vitesse tot snelste convertible ter wereld en zal ter ere van die gebeurtenis een Grand Sport Vitesse World Record Car editie lanceren op het salon van Shanghai. Houdt iemand de tel nog bij van het aantal special editions van de Veyron?

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Dequal 10:56
afbeelding van Dequal

Niet hoogste snelheid, maar wel snelste acceleratie tot 300 km/h, dan is de Hennessey Venom GT toch ook wel het vermelden waard. http://www.youtube.com/watch?v=74gthT8v1ds

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws