VW brengt Power Pick Up en 503 pk sterke Golf GTI mee naar Wörthersee

VW Design Vision Golf GTI in Wörthersee

Volkswagen bewaarde haar eigen concept cars voor het Wörhersee Treffen wat langer dan Skoda en Seat. Dat weerhoudt hen er niet van om voorlopig enkel wat schetsen de wereld in te sturen.

Allereerst is er de Power Pick Up, onmiskenbaar gebaseerd op de Amarok. Hij werd met 80 mm verlaagd en krijgt bi-xenon koplampen mee. 22 inch velgen zorgen ervoor dat je er zelfs niet meer aan dénkt om even offroad te gaan. Dat is maar goed ook, anders zouden de twee uitlaatpijpen en carbon diffusor stukgaan. alu en carbon sieren het interieur, dat verder bekleed werd met Nubuck-leder. Voor het geluid zorgt een sound system met 2x380 Watt vermogen, gecombineerd met een subwoofer van 500 Watt. Ook het vermogen blijft niet standaard. De ingenieurs bij Volkswagen kozen voor een 3.0 V6 TDI met 270 pk en 600 Nm, goed voor 7,9 seconden voor de 0-100 km/u.

VW Design Vision Golf GTI in Wörthersee

Daarnaast staat er ook een SuperGolf GTI te blinken rond het meer. Die krijgt de naam 'Design Vision GTI' mee. Ook hier een 3.0 V6, al gaat het om een benzinemotor met 503 pk. In 3,9 seconden zit 'ie aan de 100 km/u. De concept car is wat lager en korter dan de Golf GTI die uit de fabriek rolt. Buitenom worden witte en zwarte accenten gecombineerd, binnenin werd alles vrij sober gehouden. De velgenset zal er trouwens eentje in maatje 20 inch zijn.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws