Dit is de nieuwe Peugeot 308

Dit is de nieuwe Peugeot 308

Met één welgemikte afbeelding laat Peugeot weten dat er een nieuwe 308 op de markt is, gedurfd, intuïtief en modern.

En laten we niet vergeten dat de nieuwe vooral 140 kilogram kwijtspeelde tegenover zijn voorganger. Dat komt omdat Peugeot voor de 308 gebrik maakt van hun nieuwe EMP2-platform, dat ook al door de nieuwe Citroën C4 Picasso gebruikt wordt. Gewichtsbesparing door samenwerken dus, en vooral goed voor het weggedrag en verbruik van de wagen. De nieuwe 08 is 4,25 meter lang en wordt daarmee iets korter dan zijn voorganger. In de koffer kan je 470 liter bagage kwijt, dat is dan weer een pak meer dan bij de vorige.

2013 Peugeot 308
2013 Peugeot 308

Over de motorisaties geeft Peugeot nog niets vrij al hoeven we daar niet direct grote verrassingen te verwachten. Een driecilinder en wat viercilinders, een gerobotiseerde versnellingsbak, de bekende zaken zitten er in. Ook over de topversies is nog niets bekend, al hebben we horen waaien dat er - naar analogie met de 208 - ook een XY en een GTi zitten aan te komen. Er komt ook een 308 met een uitstoot van minder dan 85 g/km CO2. Of die met het HYbrid4-systeem zal uitgerust zijn, is ons niet bekend.

2013 Peugeot 308

Peugeot laat de 308 officieel zien op de IAA in Frankfurt, in het najaar staat hij bij de dealers.

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Carlos 10:18
afbeelding van Carlos

Het heeft een beetje weg van de nieuwe Golf.
Verder is de wagen, zoals het bij Peugeot altijd is, qua interieur licht en fris. Niet te veel toeters en bellen. Juist genoeg wat je nodig hebt in een wagen. Ook is de radio/gps ingewerkt. Of toch al beter ingewerkt dan in de 208. Waar dit zo opgeplakt is.
Wat Mercedes dan ook weer "vergeten" is bij hun nieuwe A modellen...

Amazone . 18:16
afbeelding van Amazone .

Ik heb een Peugeot een ouder type de 207 met automaat ( magnifieke ) kar maar de kopsteunen aan voorste zetels niet goed en dan de mensen die achter zitten korte benen zoals de chartervliegtuigen meer de allures van een sportkar 2 volwassenen en achter 2 à 3 babys

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws