Dit is de BMW 4-reeks (2013)

Dit is de BMW 4-reeks (2013)

Wie van een BMW 3-reeks coupé spreekt, heeft het over de vorige generaties, want deze generatie krijgt geen 3-coupé maar een 4-reeks. Dat wil zeggen dat er een pak designelementen terugkomen tussen de drie- en vier-reeks.

We hebben de foto's en zo goed als alle informatie, maar een officieel bericht hebben we nog niet van BMW. Er is hoe dan ook geen twijfel mogelijk dat dit de nieuwe BMW 4-reeks is.

Volgens de laatste gegevens, die snel bevestigd zullen worden, is de 4-reeks coupé 26mm langer, 43 mm breder en 16 mm lager dan de 3-serie. De wielbasis groeide met 50 mm wat het totaal op 2.810 mm brengt.

Het Europese gamma zal een 420d krijgen met de gekende 2.0 turbodiesel met 184 pk, gekoppeld aan een acht-traps automaat. De 428i is de 2.0 turbogeblazen benzinemotor met 245 pk. De 435i is een 3.0 liter zes-in-lijn met 306 pk. Of er een M-versie komt is momenteel niet bevestigd maar lijkt ons quasi zeker.

Dit is de BMW 4-reeks (2013)

Alle motoren kunnen gekoppeld worden aan een manuele zesbak of de gekende achttraps automaat. De twee benzinemotoren kunnen besteld worden met vierwielaandrijving.

Officieel wordt de BMW 4-reeks in Frankfurt voorgesteld aan de pers en het grote publiek.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Techno Patat 08:54
afbeelding van Techno Patat

Hmmm vreemd! Ik ben er niet helemaal kapot van! En dat terwijl ik de nieuwe neus op de 3 precies wel graag zie! Ik had hoge verwachtingen van deze nogtands!

Misschien dat het in het echt wel beter voorkomt, maar hier klopt er precies iets niet aan... Ik hield wel van de vorige 3-coupé omdat het zo een fijn gelijnde auto was, dit is daarentegen dan precies eerder lomp en in your face! En dat zijn 2 eigenschappen die bij een 6-serie horen, niet bij een 3/4-coupé.

Dat interieur met die rode streep daarin is wel heel knap! Eindelijk nog eens een BMW interieur dat ik kan waarderen! Echt heel cool, al wil ik niet weten wat het moet kosten voor het er zo uitziet :P!

Wim 08:27
afbeelding van Wim

ik volg patat :) De voorkant is er net wat over om hem fijn gelijnd te noemen. Maar idd, zo'n foto's zeggen niet alles.

Carlos 11:35
afbeelding van Carlos

³ Er klopt inderdaad iets niet aan het plaatje.
Die 6-serie zit daar heel hard in en dat maakt, zoals patat zegt, niet echt een coupe vervanger...
Wat het zal zijn om deze in het echt te zien valt nog af te wachten. Maar warm loop ik er ook niet echt op.

Yannick 21:04
afbeelding van Yannick

ik vind het er geweldig uitzien, weer net iets knapper dan de 3 en dus weer wat premiumer.

Rob 12:27
afbeelding van Rob

Het is wel een mooie wagen, mits er een fel kleurtje opzit. Interieur ben ik, zoals eerder aangegeven, totaal geen fan van. Maar in de juiste configuratie is van de 4-serie wel iets leuks te maken.
Alleen; de Audi A5 is vele malen mooier. Dat is een auto die van elke kant klopt. Heerlijke wagen. Ik wil er wel eentje, met een leuke diesel motor. Mooie 18 inch wielen eronder, donkerblauwe lak, fijne lederen stoelen erin en je hebt Audi's mooiste auto ooit gemaakt..!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws