Rijden in de nieuwe Corvette Stingray 2014 doe je vanaf 69.999 euro

Rijden in de nieuwe Corvette Stingray 2014 doe je vanaf 69.999 euro

Lang hebben we er naar uitgekeken, naar de nieuwe Corvette. En nu weten we ook de prijzen voor de Belgische markt. Voor 69.999 euro heb je dit beest voor je deur staan.

Met de prijs van de nieuwe Corvette blijft Chevrolet nét onder de psychologische grens van 70.000 euro. Voor 69.990 euro krijg je standaard het Z51-pakket. Dat pack omvat onder andere speciale schokdempers en stabilisatorstangen, een elektronisch slipdifferentieel, grotere remmen (345 mm vooraan, 338 mm achteraan) en grotere velgen. Ook Magnetic Ride Control is standaard in Europa, daar waar de Amerikaan ervoor moet bijbetalen.

Weet dat je, eens je dat bedrag op tafel gelegd hebt, de krachtigste Corvette in de geschiedenis onder je kont geschoven krijgt, met 460 pk en 630 Nm uit de 6.2 V8. Toch is de 69.990 euro een zure appel waar je doorheen moet, eens je de Amerikaanse prijs van $ 51.995 hebt gezien.

Laatst gepubliceerd

Reacties (17)

Plaats een reactie
Techno Patat 00:17
afbeelding van Techno Patat

Krachtigste corvette? En de zr1 dan? Ik weet die z'n cijfers niet meer vanbuiten, maar de Z06 deed al 505pk, dan doet de zr1 nog beter toch? Dan zijn 460pktjes toch minder ze ;-)!

De remmen zijn wel niet overdreven toch? De A45 amg heeft 360 en 330 qua formaat, deze z'n voorste remmen halen dat al niet, en welke remmen werken het hardst denk je?

Valt eigenlijk op zich nog mee, maar ze mochten ze ook 'stock' aan ons leveren voor 55k ofso? Kan een leuk circuitspeeltje worden voor die prijs. Enige concurrent die ik bedenk is de 1m dan? maar voor 70k heb je toch al iets snellers?

Maar wat me nog het meest stoort is dat electronisch diff? Ik bid voor een electronisch AANGESTUURD diff, niet een janette electronisch diff dat op circuit toch altijd anderhalve seconde te laat is -.-!

Techno Patat 13:46
afbeelding van Techno Patat

Woah, serieus? Owkej, eventjes mening herzien :p! Maar ik bedoelde qua concurrent eigenlijk vooral 'als geliefd trackdayspeeltje'. Op de Ring zie je qua budget van 55k EUR vooral de 1m als concurrent... De andere zijn ofwel goedkoper (RS'kes, gti's, Swift's) of duurder (M3, GT3 RS,...)!

Maar als ik het zo bedenk ga je voor 70.000 euro niet veel snellers hebben als hij al een LP570 achter zich laat :p! Ik had eerder verwacht dat deze zo de 'carrera' snelheden ging halen, niet 458/LP560 :o!

Techno Patat 07:32
afbeelding van Techno Patat

Dat corvettes goed rijden weet ik (vandaar dat ik ook eentje zou nemen als trackday car. Want een goede basis levert op het einde een auto op die nog zo snel is...). Maar dat ze met 460pk auto's met 570 bijhouden had ik niet verwacht, ze kunnen nu ook niet toveren he daar over de grote plas :p!

Sven 08:18
afbeelding van Sven

het gaat om het vermogen van een 'basis-Corvette', al is 'basis' op dit niveau een beetje oneer aan de auto doen.

Techno Patat 10:22
afbeelding van Techno Patat

Ah, vandaar :P!

WhyPayMore 14:49
afbeelding van WhyPayMore

Waarom EUR 70000 euro betalen? USD 52.000 + BTW 21% is nog altijd maar EUR 46;500. Het moet toch mogelijk zijn het transport naar hier te laten doen voor EUR 3.500. Dan bespaar je nog altijd EUR 20.000.

Weet iemand of het in de praktijk mogelijk is te kopen in US en zelf de invoer te doen van de wagen?

Yvesw 15:19
afbeelding van Yvesw

Dat is mogelijk, al moet je hier ook nog eens door een soort van keuring (ben geen expert op dat gebied) en betaal je een soort van importtaks. Daarenboven moet er aan de wagen ook nog wat dingen worden veranderd. Zo hebben Amerikaanse wagens volgens mij geen mistlicht achteraan dat conform is aan Europese wetgeving en heb je een tellerpartij in MPH.

Het zal goedkoper zijn, maar je haalt serieus wat papierwerk op je nek. Kan iemand hier meer over vertellen? Is inderdaad wel een interessante vraag. :-)

Techno Patat 17:45
afbeelding van Techno Patat

De ford garage importeert allesinds mustangs, F150's en andere dingen uit de VS! Misschien kan je daar eens gaan horen hoe ze het doen en wat het kost?

whypaymore 18:09
afbeelding van whypaymore

dankjewel voor je input. Is er iemand met concrete ervaring?

ivan at speedshop belgium 10:58
afbeelding van ivan at speedshop belgium

Beste, als gespecialiseerd verdeler van Amerikaanse wagens, kunnen wij U ongetwijfeld helpen met de meest interessante import van o.a. een dergelijke Corvette. Wij zijn gevestigd in Stekene (Oost-Vlaanderen) Neem vrijblijvend contact met mij via Ivan@speedshop.be. Wij helpen en adviseren U graag verder. Mvg, en graag tot uw dienst, Ivan SPEEDSHOP BELGIUM - All American Cars & Parts

niels&é"'§è!çà 16:20
afbeelding van niels&é"'§è!çà

ik heb concrete ervaring
ik heb 4 maanden geleden de corvette gekocht in Amerika, en hem laten overbrengen voor zo'n €59.000 all incl.
papierwerk is eventjes wat werk maar dit lukt allemaal, al bij al heb ik toch wel een €20.000 bespaard! :)

Ton Kessels 22:15
afbeelding van Ton Kessels

Beste Niels
Ik ben ook van plan om een corvette c7 in Amerika te kopen.
Heb je misschien nog wat nuttige tips voor mij.
Kun je mij eventueel je telefoonnummer door mailen zodat ik contact met je kan opnemen

DasHaus 18:51
afbeelding van DasHaus

Wat vraagt vadertje staat om al dat leuks op de weg te brengen en te houden?

Birolli 13:40
afbeelding van Birolli

Kan je van wereldwijd garantie spreken of komt de auto zonder garantie naar hier uit Amerika.

ludo vanrijt 18:03
afbeelding van ludo vanrijt

mooie wagen maar zo zie je maar hoe diep vadertje staat in uwe geldbeugel zit nooit krijgen ze genoeg en dan uwe inschrijvingstaks nog het zijn leegzuigers en niets anders

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws