Fiat pauzeert investeringen na rechtszaak in Italië

marchionne

Een van de grootste autoconstructeurs ter wereld pauzeert zijn investeringen in nieuwe modellen tijdelijk na een rechtszaak in Italië i.v.m. de wetgeving omtrent de vakbonden.

De Fiat groep omvat onder andere Fiat zelf, Ferrari, Alfa Romeo, Chrysler, Jeep en Lancia. Sergio Marchionne zei nu een toespraak dat hij alle investeringen in nieuwe modellen tijdelijk zal pauzeren zolang er geen duidelijkheid is in de wetgeving omtrent de vakbonden.

Fiat maakte gebruik van een clausule in een Italiaanse wet uit 1970 waarin staat geschreven dat FIOM, de vakbond van Fiat metaalbewerkers de mensen op de gewone werkvloer niet mag vertegenwoordigen. Vorige week werd deze wet ongeldig verklaard door het Italiaans grondwettelijk hof. Marchionne zegt nu dat hij eerst een duidelijke wet wil vooraleer hij verder gaat met zijn investeringen. Marchionne zegt dat hij open staat voor onderhandelingen met de FIOM leider Maurizio Landini.

De investeringen van Fiat zijn cruciaal voor de economie van Italië, een land dat al twee jaar in recessie zit met ongekend hoge werkloosheid. Fiat heeft samen met zijn zusterbedrijf Fiat Industrial al voor 23,5 miljard euro geïnvesteerd in Italië sinds 2004.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws