Hier is de nieuwe Honda Jazz

Honda Fit - Honda Jazz

Bompakarretjes worden hipper en dus volgt ook Honda met de Jazz deze trend. De voorzijde gaat hij alvast lenen bij de grotere Civic.

Vooralsnog gaat het om de Japanse versie, die de Fit-benaming behoudt. De rode is de sportvariant, ontwikkeld samen met Mugen. Behalve de sportieve RS-versie op de foto's is er ook een hybridevariant die een 1.5 benzinemotor combineert met een elektromotor goed voor 135 pk. Ook conventionele benzinemotoren zijn er, met de eerder genoemde 1.5 en de 1.3.


Honda Fit - Honda Jazz

diesel komt eraan

Op termijn zou er voor Europa een dieselmotor worden ontwikkeld. Met de 1.6 i-DTEC lijken ze daar alvast een mooie basis voor te hebben. De CVT-versnellingsbak in de hybride Fit verdwijnt en maakt plaats voor een automaat met dubbele koppeling en zeven versnellingen. Op de benzineversies blijft een CVT gewoon beschikbaar.

Honda Fit - Honda Jazz

Voorlopig zijn nog geen gegevens over de Europese Jazz bekend.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
B4 20:49
afbeelding van B4

Die 2 gaten in de achterbumper zijn een dikke tegenvaller... maar eigenlijk in het algemeen trekt de Fitt veel te erg op de voorgangers. Ik had iets meer verwacht van Honda

Ronald Colonne 16:21
afbeelding van Ronald Colonne

Het concept van de Jazz is gewoon uniek ! het is waar van de achterbumper ! ook bij de nieuwe Civic is dit zo ! Aan de Jazz kan men weinig veranderen , alleen de motor is dringend toe aan vervanging, door het ontbreken van koppel is het ronduit gevaarlijk om in te halen!
Ik niet alleen maar velen , vinden dat de 1.0 turbo als gegoten zou zitten voor deze wagen !!!

Ronald Colonne 16:15
afbeelding van Ronald Colonne

Niet iedereen wil een rs uitvoering kopen, maar vooral meer koppel in de motor !
Ik rij met de i-shift 1400 ,en deze motor zou men het best vervangen door de 1.0 turbo te monteren ! , Of Honda hier een goede zet heeft gedaan betwijfel ik , de huidige prijzen v/d Jazz zijn al zeer behoorlijk! boven de 20.000 euro , ga je sowieso eens rond kijken bij de anderen, en ja dan zijn er mooie koopjes te doen ! Zelfde verhaal voor de nieuwe Nissan ,
Micra deze zie je gewoon nergens !...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws