Officieel: De Bentley SUV komt er in 2016

bentley-exp-9-f-concept

Bentley werkt aan een SUV voor productie, dat meldde de Britse topconstructeur zo net officieel per persbericht.

De SUV-rage gaat alsmaar door. Lamborghini zou aan een Urus SUV werken, Spyker wil een SUV, Maserati wil een SUV en Bentley krijgt zijn SUV. Het zal het vierde model worden dat in Crewe wordt gebouwd. De eerste verkopen beginnen in 2016.

Vorig jaar stelde Bentley haar eerste SUV concept voor, het EXP 9 F concept, dat toen alles behalve positief werd onthaald. We vermoeden dat het concept dat er nu staat een pak beter is.

looks sluiten aan

De nieuwe Bentley SUV zal ongetwijfeld heel wat wenkbrauwen doen fronsen. Maar voor de lokale regio is het een godsgeschenk. Niet minder dan 1.000 banen zullen erdoor in de UK worden gecreëerd.

Volgens Bentley zouden de looks perfect aansluiten bij het huidige gamma. Ze zeggen dat deze SUV de meest stijlvolle en krachtigste op de markt zal worden. Het concept had destijds een 6.0 liter twin-turbocharged W12 onder de kap liggen met 600 pk en 800 Nm. Ze voegden daar toen wel aan toe dat de nieuwe 4.0 V8 of zelfs een hybridestructuur zou passen in de SUV.

De Britten voegen daar graag aan toe dat er extreem veel positieve feedback gekomen is van klanten op de vraag of ze een SUV van Bentley wouden. Volgens de geruchten zou de Bentley-SUV "Falcon" gaan heten.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws