De Tesla Model S is de veiligste auto ooit geproduceerd

tesla model s NHTSA test

Elon Musk is met andere dingen bezig dan alleen wagens bouwen, maar hij doet het verdomd goed met Tesla. Zijn Model S is beter dan elke andere productiewagen ooit. De testmachine ging stuk, zijn Model S had amper een schram.

Een verplicht nummer voor alle wagens die in Amerika verkocht worden, een veiligheidstest door het NHTSA. In Europa hebben we een vergelijkbaar EuroCap-programma, die test moet nog gedaan worden. Een verplicht nummer dat de Model S in de VSA met gemak klaar speelde. De elektrische wagen van Elon Musk haalde een score 5,4 op 5. Jawel, de Tesla behaalde meer dan de maximum score. Beat that.

De Model S was perfect in alles wat er inzake veiligheid gevraagd wordt van een wagen. Doordat er vooraan geen motor ligt is er enorm veel ruimte vrij voor een kreukelzone. En doordat de batterijen onderaan liggen, ligt het zwaartepunt erg laag en hebben de testers bij de NHTSA de Tesla niet aan het rollen gekregen.

Strafste is de test om de sterkte van het dak te meten. Tijdens die test ging de machine stuk. De Tesla niet.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Adriaan 22:10
afbeelding van Adriaan

Ik denk niet dat je alleen bent met die verwachtingen, als je het aandeel van tesla bekijkt over de laatste maanden, zie je een enorme stijging (en vloekend op mezelf dat ik geen aandelen gekocht heb op de moment dat ze zo goedkoop stonden en ik het overwoog)

Elektrische Voertuigen Club 12:28
afbeelding van Elektrische Voertuigen Club

Tesla zet de elektrische auto direct goed op de kaart. Geen suffe modellen en nu blijkt, ook nog eens veilig!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws