"Jaguar is niet getrouwd met V8 motoren"

jaguar F-type V8

Jaguar zegt niet getrouwd te zijn met haar V8 motoren, wij vinden van wel.

Geen paniek, de heerlijke V8 motoren van Jaguar blijven voorlopig gewoon in het gamma en er is geen reden tot paniek. Maar Global Product Marketing Director Steven de Ploey zei in een interview dat er gewerkt wordt aan alternatieven. Jaguar kan zonder de V8 motoren, aldus Steven de Ploey.

Zodra de technologie klaar is om dezelfde prestatiecijfers voor te kunnen leggen tegen een lagere kost voor het milieu, zouden de V8 motoren kunnen verdwijnen. In het Jaguar C-X75 Concept schuilt al veel van die technologie. Het is een testproject waaruit Jaguar tracht te leren wat er relevant is voor de toekomst van het merk.

Verandering zal niet voor de eerste jaren zijn, die komt er enkel bij "intelligent performance". Of dat met superchargers, turbochargers of elektrische motoren zal gebeuren, laten ze in het midden.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Rob 12:30
afbeelding van Rob

Zou dit dan ook ook betekenen dat Land Rover afscheid gaat nemen van de V8? Dat hoop ik niet, in een Land Rover hoort gewoon een donderse V8 te hebben.
Is bij Jaguar anders. Bij de XF, F-type en XJ voldoet de V6 wat mij betreft prima. XK niet natuurlijk, daar hoort vanzelfsprekend ook een donderse V8 in ;-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws