Audi RS Q3 staat voor 56.500 euro voor je deur

We vroegen ons tijdens onze Hot Crossover-test af welke wagens nog in het vijvertje van ons duo visten. Audi heeft nu de prijzen van de RS Q3 bekend gemaakt. Daarmee positioneren ze deze hete stadsjeep bovenop de toren van dikke crossovers.

Want voor 56.500 euro kan je al heel wat anders leuks kopen. Al heb je dan waarschijnlijk geen 310 pk ter beschikking. Audi puurt dat stevige vermogen uit de 2.5 TFSI vijfcilinder die ook een plekje vindt in de RS3, een dieselversie komt er vooralsnog niet. Je krijgt er dan ook een pak snufjes bij. Vooreerst is er de Quattro-aandrijving met Haldex-koppeling. Dan is er nog de zeventraps S-Tronic versnellingsbak die standaard aanwezig is. Ook comfortitems zijn aanwezig, zoals Alcantara (Nappaleder in optie), een Audi-geluidssysteem (Bose als optie) of dikke 18 inch wielen. Voor opties als een schuifdak, metaallak of zelfs een trekhaak betaal je extra. Je kan je wagen nog verder personaliseren door de kleur van de spiegelkappen te kiezen en je interieurinleg met alu of carbon te bekleden. Op die manier laat je de prijs stijgen tot een mooie 70.000 euro, al heb je dan wel alles aangevinkt.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 7 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Carlos 19:09
afbeelding van Carlos

Q3: lelijk model.
RSQ3: maakt het iets mooier maar om einde van de dag? Nog steeds een lelijke model!
Benieuwd of daar veel vraag voor is...

Techno Patat 19:18
afbeelding van Techno Patat

Ik vind het vooral raar dat ze daar nog de 'oude 2.5' voor nodig hebben. Ze hebben nu toch de 2.0 tfsi van de S3 die rond de 300 pk draait? Dan is 310 toch niet onmogelijk?

En de RS3 was die motor al het zwakke punt (zware neus --> onderstuur ...). Laat staan als die motor nog eens een halve meter boven de grond komt te liggen?

Carlos 20:12
afbeelding van Carlos

Inderdaad, maar deze auto is dan ook niet echt gemaakt om echt zot mee te doen in bochten. Net zoals de Juke-R. De wagen heeft de looks, de snelheid maar de handeling ontbreekt (wat ik kan afleiden uit andere testen met deze wagen). Dat zal deze RSQ3 ook hebben.
Zoals elke Audi zal deze vooral stralen in 'a straight line'.

Ik maak mijn een RSQ3, naar mijn smaak, komende op 67695€ :-). Veel opties moet je eigenlijk niet aanvinken. De RS modellen zijn standaard altijd al goed aangekleed.

Techno Patat 20:37
afbeelding van Techno Patat

Als ze dan toch goed moeten zijn rechtdoor (autobahncruisers dus :p!) zou ik toch de 2.0 tfsi verkiezen :)! Het zal een zuiniger blokkie zijn en hij zal meer dan snel genoeg zijn! Aan de andere kant, als Mercedes daar staat met hun 360PK GLA 45 AMG (die ik trouwens gezien heb in Duitsland, zag er niet mis uit door de camo :p!) heeft Audi wel het voordeel van de roffelende 5-cilinder! Dus op het geluid van de AMG is het wel een prima antwoord :)!

Carlos 21:24
afbeelding van Carlos

Inderdaad, maar het is en blijft een 'premium fight'. ^^

PILL 21:24
afbeelding van PILL

Niet veel woorden aan vuil maken pure bad taste car

Glenn 21:01
afbeelding van Glenn

X2
Blijft een lelijk hok, met of zonder 5-cyl.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws