Audi A3 Cabrio lost verwachtingen in, komt ook als S3 Cabrio

audi-a3-cabrio-official

Op de meest grijze zondagmorgen in weken laat Audi de zomer nog een laatste keer stuiptrekken met de lancering van de nieuwe A3 Cabrio. Als toetje krijgt hij een stoffen kap, die in 18 seconden sluit.

En daarmee heb je alle informatie die je ervoor nog niet kende. Want we wisten al dat hij zijn achterzijden met de A3 berline deelt, waardoor hij 20 cm groeit tegenover de vorige A3 Cabrio, als je die twee al mag vergelijken. Hij werd ook wat breder en lager, zodat het een knappe verschijning wordt. Tegelijk groeit de kofferruimte met 60 liter tot 280 liter.

echte kap

Audi kiest dus voor een stoffen kap, die je in 18 seconden sluit en dit tot een snelheid van 50 km/u. Je kan de kap in zwart, bruin of grijs kiezen, afhankelijk van de kleur van de wagen. Met de stoffen kap weet Audi wat kilootjes te ontwijken, zodat het leeggewicht op 1.365 kg komt te liggen.

audi-a3-cabrio-official

bekende motoren

Bij de lancering zijn er vier motorisaties beschikbaar, net als bij de andere A3's. Zo is er de 2.0 TDI 150 pk, of kan je als benzinerijder kiezen voor een 1.4 TFSI COD (Cilinder On Demand) met 140 pk of een 1.8 TFSI met 180 pk. De S3 wordt de krachtigste variant, met 300 pk en een 0-100 tijd van 5,4 seconden. Later wordt alvast nog een 1.6 TDI beschikbaar.

audi-a3-cabrio-official

Audi toont de A3 Cabrio naast de A3 berline op de IAA in Frankfurt, vanaf vrijdag geopend voor het grote publiek. Vanaf begin 2014 staat de open A3 bij de dealers.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Carlos 08:18
afbeelding van Carlos

Ik vind 60L koffer nog redelijk voor een cabriolet. Verder een nieuwe vrouwen auto die geboren is :-)

Yeelen 12:28
afbeelding van Yeelen

Ik wil hem wel. Met die 1.8TFSI lijkt het mij echt een leuke auto. Maar de Saab zal voor nu wel voldoen :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws