Eerste nieuwe Saab rolt van Zweedse band

nevs-saab-9-3-2014

Nooit gedacht dat we nog een artikeltje aan de Saab-lijst zouden kunnen toevoegen. Vandaag laat NEVS echter weten dat het eerste preproductiemodel van hun nieuwe 9-3 van de band gerold is.

'Nieuw' is echter een groot woord, want op de eerste beelden zien we amper verschil met de 9-3 die in 2011 werd voorgesteld. Dat zegt ook Mattias Bergman, big boss bij NEVS. Toch is het goed nieuws voor iedereen die Saab een warm hart toedraagt. In Tröllhattan werken op dit moment zowat 500 mensen, een fractie van het personeelsbestand in de hoogdagen van Saab. Toch hebben ze grote plannen, want NEVS wil elektrische wagens gaan bouwen op basis van de huidige 9-3. Ook de eerder getoonde 9-3 opvolger zou worden uitgewerkt.

nevs-saab-9-3-2014

Vanaf volgend jaar zou de productie van de elektrische Saab beginnen, de productie van deze 9-3 update zou dit jaar nog van start kunnen gaan. Ze geven geen exacte datum mee bij NEVS, want de contracten met alle 500 de onderaannemeingen en leveranciers zijn nog niet rond.

nevs-saab-9-3-2014

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Carlos 17:20
afbeelding van Carlos

Ik was al blij toen ik las dat ze er terug aan gingen beginnen! Niet veel verschil maar dat hoeft ook niet want dit model zit goed in haar vel.

Adriaan 20:06
afbeelding van Adriaan

Ik blijf hem wel hedendaags vinden. Op vlak van design zit hij wel goed. Ben vooral benieuwd naar de technische specificaties, en de prijs, dat zal het doen vallen of opstaan denk ik.

Exige 20:38
afbeelding van Exige

Ik wens Saab veel succes, maar het zal moeilijk worden om te overleven. Duitse premiumwagens regeren in dit segment. En ook als je deze niet wil, zijn er leukere en modernere alternatieven (Volvo S60, Lexus IS, ea.)

scheepers guy 16:51
afbeelding van scheepers guy

ik heb altijd goede hoop gekoesterd dat Saab niet zal verdwijnen daar is het model te goed voor! als saabbist ben ik fier op het zweedse merk en nu nog even geduld oefenen en we zijn weer vertokken met nieuwe modellen!!! welkom saab in al haar eenvoud! betrouwbaar ,veilig en zeer lange levensduur!!

Albert 15:14
afbeelding van Albert

Als ze dat lelijk gedrocht maar niet gaan maken (die eerder getoonde 'opvolger')! Saab zat op een geweldig spoor wat design betreft. Tot ene heer Victor Muller zich kwam moeien en Jason Castriota aanstelde als ontwerper.
Ik hoop dat ze terug de designweg inslaan van de Saab 9-X en niet die van de spuuglelijke patserige Phoenix want in die laatstgenoemde zit naar mijn bescheiden mening geen greintje Saab DNA meer.

hayen marc 20:16
afbeelding van hayen marc

Wat ben ik blij dat SAAB terug komt.
Ik heb er 4 gehad twee 900 één 9.3 en heb nu één cabrio.
Als ik nog één wagen koop zal het terug één SAAB zijn.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws