Alfa Romeo 4C kost 51.500 euro in België

alfa romeo 4c prijs belgië

Alfa Romeo maakt de prijs van haar coupé bekend. De Alfa Romeo 4C zal in België minstens 51.500 euro kosten.

Vanaf oktober kan je naar de lokale dealer om er een Alfa Romeo 4C te bestellen. Weet dat je daarbij minstens 51.500 euro kwijt bent (inclusief BTW), in Luxemburg ben je met 48.946 euro iets goedkoper af. Alfa Romeo zegt zelf een behoorlijk uitgebreide optielijst te hebben zodat elke klant "zijn" 4C kan bestellen. Interessant inzake positionering is dat de Alfa Romeo 4C daarmee amper 2.000 euro goedkoper is dan een Porsche Cayman. De 4C zal dus erg moeten overtuigen om zijn graantje te kunnen meepikken.

Bij de lancering werd er een Alfa Romeo 4C Launch Edition naar voor geschoven. Op Belgisch-Luxemburgs grondgebied werden daarvan 27 stuks verkocht.

Voor wie de laatste twee jaar in een grot woonde en nog steeds niet weet wat de 4C juist is. Het is de nieuwe sportieve coupé van Alfa Romeo met een 1750 Turbo Benzina in het vooronder. Dat blok wordt gekoppeld aan een automaat met dubbele koppeling, de zogenaamde TCT. De 4C is vier meter lang en heeft een gewicht/vermogen ratio van 4 kg/pk. De sprint naar honderd wordt in 4.5 seconden afgewerkt, de topsnelheid bedraagt 258 km/u.

Wij willen er gewoon mee rijden Alfa, we kijken er al te lang naar uit.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws