Nieuwe Audi R8 krijgt groene fabriek

Audi-R8-2014-Plant

Audi voelt zich blijkbaar schuldig dat ze een heerlijk vervuilende machine maken. Daarom zal de volgende generatie R8 in een gloednieuwe eco-fabriek worden gebouwd.

De nieuwe fabriek wordt gebouwd in het Böllinger Höfe industriepark in de stad Heilbronn nabij Stuttgart. Daar zal de nieuwe generatie R8 midden 2014 van de band rollen.

Zonne-energie/ regenwater

De 23 hectare grote fabriek staat helemaal in het teken van eco. Zo zal een groot deel van de energie worden voorzien via zonne-energie en zal regenwater worden hergebruikt. Al moeten we toegeven dat dit niet meteen wereldschokkende middelen zijn.

Beelden van de nieuwe R8?

Over de R8 blijven ze echter stil. Franciscus van Meel, grote man bij Quattro GmbH, kon enkel zeggen dat hij blij was dat ze alle expertise voor de R8 onder één dak konden samenbrengen. Tijd om enkele beelden te tonen van die expertise/ R8 Audi?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Tags

eco

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Dequal 20:25
afbeelding van Dequal

Zonnepaneeltjes en regenwaterhergebruik is inderdaad wel héél erg basic maatregelen om een eco-gebouw te voorzien.

Eco zou het pas zijn moest het volledig zelfvoorzienend zijn, alle gebruikte materiaal ecologisch verantwoord zouden zijn (NIBE-klasse) en het gebouw duurzaam is op vlak van flexibiliteit voor de komende 100 jaar om het zo te noemen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws