BMW 1-reeks sedan in 2017

BMW-1-serie-Sedan-FWD-Render

De grote baas bij BMW, Norbert Reithofer heeft groen licht gegeven voor een sedan versie van de huidige 1-reeks. Zonder achterwielaandrijving, met driecilinders en pas in 2017 beschikbaar.

Dat las je goed, de 1-reeks sedan zal - in tegenstelling tot zijn andere familieleden - met de voorste poten rennen. De sedan zal deel uitmaken van BMW's nieuwste reeks voorwielaangedreven modellen. Die reeks zal bestaan uit de Active Tourer (a.k.a: 1-reeks GT) en de nieuwe generatie X1.

Niet meer uniek

De 1-reeks sedan zal net zoals zijn concurrenten, Mercedes CLA & Audi A3 Sedan, dus via de voorwielen worden aangedreven. Hierdoor verliest de BMW wel wat van zijn unieke karakter. Optioneel zal je de 1-reeks sedan wel met vierwielaandrijving kunnen krijgen. Op lange termijn zullen ook de andere 1-reeks modellen hun achterwielaandrijving kwijt geraken.

Moet BMW (nog) groter maken

Volgens een insider van BMW is de NES (New Entry-level Sedan) een zeer belangrijke wagen voor de toekomstige line-up van de 1-reeks. Vooral China en de Verenigde Staten zijn gek van deze kleinere "luxueuze" sedans. Het moet dan ook voor een gigantische boost in verkopen zorgen.

Goede zet van BMW om over te schakelen op voorwielaandrijving? Of rollen de tranen spontaan over je wangen?

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Davidoff 19:00
afbeelding van Davidoff

FWD voor een bmw zal een beetje wennen zijn, maar ik vind wel dat ze een beetje laat komen met de concurrent voor de CLA of A3 sedan, die hebben immers al hun topmodel gelanceerd (AMG of S3), bmw moet nog met de basisversies op de proppen komen.

Adriaan 21:28
afbeelding van Adriaan

Dan zal mijn 116d echt mijn laatste bmw zijn dat ik mee ga rondrijden (of het moet zijn dat ik promotie maak, wat ik betwijfel). Voorwielaangedreven bmw's is zoals alcoholvrije wiskey. Daarvoor ga je ook geen premium geld betalen. Een kleine schande vind ik.

Glenn 16:19
afbeelding van Glenn

Idem hier, waarom extra betalen voor een fwd bmw? Dan zijn er veel goedkopere alternatieven die zeker niet slecht rijden. Fwd bmw, dat is gelijk vloeken in kerk.

Carlos 22:34
afbeelding van Carlos

Vind het maar niets eigenlijk... Op deze foto is de snuit veel te lang. Een 3-serie neus plakken op het achterwerk van een 1-coupe. De wagen is niet in proportie met al gevolg dat de instap achteraan te wensen over laat.
Zoals Davidoff zegt, De M-reeks. Als deze er al komt? Hoe gaat deze heten? Een M1 hebben ze al en een 1M ook....

Dat de RWD verdwijnt zal voor de 'diehard' beemers even slikken zijn maar dat hebben de 'Merc' rijders ook moeten doen toen de nieuwe A-klasse (en consorten) uitkwam(en).

Heb er over de gehele lijn twijfels bij....

Stealth 11:05
afbeelding van Stealth

Als het model nog 4 jaar moet ontwikkeld worden zal het er volgens mij wel volledig anders uitzien dan de huidige 1-reeks. Maar het blijft rijkelijk laat om hiermee op de markt te komen. Raar voor een merk dat er bekend om staat om nieuwe niches uit te vinden.

Wat betreft de FWD, 'k vind het toch wel jammer omdat het iets onderscheidend was voor BMW om in dat segment een RWD model aan te bieden. Waarschijnlijk liggen bedrijfseconomische motieven wel aan de oorsprong maw een FWD model is goedkoper om te produceren en zal waarschijnlijk wel onderdelen overnemen van Mini's.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws