Einde BMW 1-reeks coupé en cabrio in zicht

bmw 1-reeks coupé

BMW is aan het schudden in de modelbenaming en zet alle coupé- en cabrio-varianten een stapje hoger. Beide varianten van de 3-reeks heten nu 4-reeks en die van de 5-reeks heten 6-reeks. Tijd voor de 1-reeks om te verhuizen naar de 2-reeks.

Met die benamingen maak je het op zich duidelijker, al laat je weinig ruimte over voor écht nieuwe modellen aangezien varianten hun eigen numerieke benaming krijgen. De 1-reeks cabrio en coupé zijn dus met uitsterven bedreigd, en dat zal snel gebeuren, dit jaar nog zelfs.

De laatste 1-reeks cabrio rolde in juni van de band. Diegene die nu nog verkocht worden zijn dus stockwagens, nieuwe worden er niet meer geproduceerd. Hetzelfde geldt voor de coupé, daarvan rolde de laatste in augustus van de band.

Beide modellen zijn dus aan hun laatste maanden bezig wat de komst van de 2-reeks nu wel erg concreet maakt. We kunnen ons niet inbeelden dat BMW een gat wil laten tussen de productie van beide modellen en daarmee klanten in tussentijd in de kou laat staan.

Op 25 oktober zal BMW de nieuwe 2-reeks voorstellen. Maar wanneer de BMW 2-reeks in de showroom zal staan blijft onbekend.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Dequal 21:09
afbeelding van Dequal

Wordt de nieuwe 1-Reeks dan een nog kleinere, citycar à la i3 of Citroën C1 qua grootte? Of wat zouden ze nog van plan zijn?

Sven 22:19
afbeelding van Sven

Nee hoor, de 1-reeks (F20) werd pas in 2011 voorgesteld dus die kan nog wel even mee. BMW gaat, naar analogie met de 3- en 4-reeks, de 1-reeks coupé een andere benaming geven, voor het eerst komt er dus een 2-reeks bij.

Dequal 22:01
afbeelding van Dequal

Aja zo zit dat. Vond het al vreemd.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws