Opgefriste Guilietta vooral onder de kap vernieuwd

Alfa Romeo Guilietta 2014

Meer dan 212.000 stuks zijn er verkocht van de Guilietta. Het succesnummer krijgt voor 2014 enkele verbeteringen doorgevoerd, vooral onder de kap zijn die merkbaar.

Onder de kap krijgt het motorengamma een stevige update. Nieuw is bijvoorbeeld de 2.0 JTDm met 150 pk en 380 Nm (10 pk meer dan voorgaande) die in 2014 zijn intrede al doen. Dat blok krijgt naar goede gewoonte het injectiesysteem MultiJet mee van de tweede generatie waardoor het benzinegebruik tot een minimum kan worden geleid.

De 1.6 JTDm beschikt nog steeds over de gekende 105 pk maar werd wel zuiniger. Officieel zit die nu op een gemiddeld verbruik van een indrukwekkende 4 liter per 100 kilometer. Belangrijker is de CO2 uitstoot die zakte tot 104 g/km. Daarmee is de fiscale aftrekbaarheid van de Alfa Romeo Guilietta opgetrokken tot 90 procent.

Nog een nieuweling is de 2.0 JTDm met 175 pk die alsook volgend jaar zal worden geïntroduceerd. Het blok is gekoppeld aan de dubbele ontkoppeling TCT. Het blok is - uiteraard - klaar voor de Euro 6-norm.

alfa romeo guilietta 2014

Binnenin zal de nieuwe Guilietta MY2014 een nieuw infotainmentsysteem krijgen met 5" of 6.5" aanraakscherm. Er zijn ook nieuwe stoffen beschikbaar voor de bekleding, je geniet van nieuwe zetels en extra opbergcompartimenten.

Het exterieur krijgt ook enkele updates. De nieuwe lakkleuren Moonlight Pearl, Anodizzato Blue en Bronze zijn daarvan allicht de mest opvallende. Verder werd ook het raster en de grille wat aangepakt, zijn er drie nieuwe velgen beschikbaar (17" en 18") en zijn de lichtblokken voorzien van LED-technologie.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws