Officieel trackspeeltje: Magnum MK5

Magnum-MK5

Zoals beloofd toont Magnum ons vandaag hun nieuwste trackspeeltje. De specificaties zijn alleszins om duimen en vingers af te likken.

Eerder deze maand kwam de teaserfever van Magnum al voorbij. Nu krijgen we hun MK5 te zien. In een notendop: Een trackdayspeeltje voor de rijke jongens.

11.000 schreeuwende toeren per minuut

Onder de kap, als je daar al van kan spreken, van de MK5 ligt een viercilinder met 250 pk. Die katapulteert de 545 kilogram wegende racer in 3.2 seconden naar de honderd. De pret eindigt bij 240 km/u.

Magnum-MK5

Al die kracht wordt via een sequentiële zesbak en een LSD via de achterwielen op de baan gezet. Het rubber achteraan van 265/35 zal daarvoor alles uit de gripkast moeten halen.

Straatlegaal en duur

Het speeltje is trouwens ook straatlegaal. Je krijgt zelfs een achteruitrijcamera op de MK5 en het stuur is omhuld door weer-resistente suède. Jaarlijks wil Magnum zo'n twintig van deze wagens bouwen. Kostplaatje? Omgerekend zo'n 101.000 euro. Stukken meer dan je betaalt voor een KTM X-BOW (vanaf 66.45 euro) of een Ariel Atom (vanaf 52.831 euro). Exclusiviteit in een exclusief segment heeft zijn prijs...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws