Kia is klaar met haar elektrische Soul

Kia Soul EV

Ze hebben in Korea al een tijdje ervaring met een elektrische Kia, in de rest van de wereld zal deze elektrische Kia Soul de eerste Kia zijn die je elke dag in het stopcontact moet steken.

Meteen goed nieuws bij Kia. Je kan de Kia Soul EV in elk stopcontact bij uw thuis steken. Daarmee kies je wel voor de lange weg, want opladen via een normaal stopcontact duur vijf uur, wie dat via een snellaadpaal doet is op 25 minuten weer op stap met een volle batterij.

Die batterij is 27 kWh groot, wordt gekoppeld aan een 81,4 kW sterke elektromotor en heeft een ideaal rijbereik van 200 km. Daarmee maakt Kia duidelijk dat het wel degelijk om een stadswagen gaan. Een sprinttijd van twaalf seconden en topsnelheid van 145 km/u maken hem sowieso niet tot de snelste van de klas, het koppel van 285 Nm is dan weer wél handig in het stadsverkeer.

Kia heeft ervaring met elektrische wagens sinds 2011 toen ze hun Ray EV lanceerden in eigen land. Die hele vloot heeft hen de nodige kennis opgebracht om een elektrische wagen te lanceren op wereldniveau.

Binnenin krijgt de Soul EV een eigen "supervision"-instrumentenbord en een acht-inch weergavescherm. Alle interieurdelen zullen gemaakt worden uit gerecycleerde materialen.

De Soul EV is vanaf 2014 verkrijgbaar.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws