Dit is 'm: de nieuwe Mini Cooper

Mini-Cooper-S-2013

Update: Meer informatie en foto's
Enkele uren voor diens officiële voorstelling lekken twee beelden op het internet van de nieuwe Mini Cooper. Een vernieuwd maar bekend aangezicht.

Eerder kregen we al spyshots te zien maar deze beelden geven ons de tot nu toe duidelijkste blik van de nieuwe Mini Cooper.

De nieuwe Mini is gebouwd op BMW's voorwielaangedreven UKL1 platform. De Mini is gegroeid in afmetingen maar zou wel minder gewicht in de weegschaal leggen dan zijn voorganger.

Onder het motorenpallet verwachten we een reeks aan drie- en viercilinder benzinemotoren waaronder een 136 pk sterke 1.5 driecilinder. De enige bevestigde dieselmotor is voorlopig alleen nog maar een nieuwe 1.5 common rail met 110 pk. Alle motoren zijn beschikbaar met een manuele of een automatische versnellingsbak en zijn allen standaard uitgerust met een start-stop systeem.

Mini-Cooper-S-2013

Update

Zoals verwacht krijgt de Cooper S variant van de Mini krijgt BMW's viercilinder onder de kap (vroeger was dit een 1.6 van BMW/PSA). Die levert een gezonde 192 pk en 280 Nm koppel. Een sprintje naar de honderd legt de Mini Maxi af in 6,7 seconden.

Meer informatie kan je lezen in ons eerder bericht.

Auteur: Auteur: Nathan
Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Glenn 11:38
afbeelding van Glenn

Is er weeral niet schoner op geworden.
Voorkant trekt precies op ne vis. Meerval iemand?

Wim 12:40
afbeelding van Wim

Ik ben ook nog niet overtuigd.

Stealth 13:06
afbeelding van Stealth

Nee, ook geen fan. Die 10cm zwart plastiek boven de wielbogen, die doorloopt van voor naar achter?? De designers zitten imo een beetje vast om het ontwerp nog te laten evolueren zonder te ver af te wijken van het origineel.

yoran 16:53
afbeelding van yoran

I like.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws