Gaat ook Holden in 2016 voor de bijl?

General Motors gaat met de grove borstel door hun gamma. Nadat gisteren het nieuws bekend werd dat Chevrolet uit Europa verdwijnt, vernemen we vandaag dat Holden uit Australië verdwijnt. Dat zou het in dat land 13.200 jobs kosten.

Echt officieel is het nieuws echter nog niet, want de Australische regering zou nog gesprekken voeren over de productie van Holden in hun land. Holden onthoudt zich van verdere commentaar maar een aantal Australische ministers kwamen met het nieuws op de proppen. Naar waar Holden de productie dan zou gaan overzetten, is niet bekend. Het vertrek van Holden uit Australië zou ook het vertrek van de laatste autoconstructeur op het continent betekenen. Eerder maakte Ford al bekend niet meer te produceren in Australië.

Meer dan een vierde van de productie werd tot nu toe geëxporteerd, met als belangrijkste afzetmarkt het Midden-Oosten, en verder nog belangrijke exportlanden als Brazilië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. Ook in de USA wordt Holden ingevoerd, voor het Verenigd Koninkrijk worden Holdens omgedoopt tot Vauxhalls. Wij kennen Holden vooral van de dikke motorisaties.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Rebel 14:06
afbeelding van Rebel

Jammer, Ik heb nog steeds interesse in V8 Ute met links stuur.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws