GM verkoopt aandeel in PSA

Altijd al een aandeel in een Franse autoconstructeur willen hebben? Dan heb je vandaag wel je dagje gehad, want General Motors kondigde aan haar aandeel van 7 procent in de PSA-groep van de hand te doen.

Waarschijnlijk ben je al te laat en heeft het Chinese Dongfeng de aandelen al opgekocht, maar je weet natuurlijk nooit. Dongfeng is een concurrent van GM op de Chinese markt en wil met plezier een extra aandeel in de merken die daar goed scoren. GM daarentegen wil af van alle mogelijk ballast die het bedrijf vertraging laten oplopen om weer de grootste en beste voertuigenbouwer ter wereld te worden.

Het was pas vorig jaar dat GM en PSA een samenwerkingsakkoord afsloten, al bleek al snel dat geen van beide constructeurs dit huwelijk uit liefde aangingen.

opschonen maar

Het lijkt erop dat GM-baas Dan Akerson zijn kasten uitkuist alvorens zijn bureau over te laten aan zijn opvolgster. Eerder werd bekendgemaakt dat Chevrolet uit Europa wegtrekt en dat Holden niets meer in Australië te zoeken heeft. Wij zijn benieuwd met welk nieuws GM morgen voor de dag komt...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws