GM investeert in USA, schrapt in Korea

Het heeft wat langer geduurd dan gedacht maar vandaag heeft General Motors weer wat nieuws voor ons. Ditmaal gaat het om investeringen voor de toekomst en de gevolgen van het vertrek van Chevrolet uit Europa.

Eerst het goede nieuws: GM investeert 1,3 miljard dollar in vijf Amerikaanse vestigingen. Daarmee creëert het of behoudt het 1.000 banen in het bedrijf. GM wil de opleving van het merk en de hele auto-industrie ondersteunen door te gaan investeren in hogere kwaliteit en zuinigere auto's. Ook bij de vakbond zijn ze blij, want productie die eerder naar het buitenland was verhuisd, zou gaan terugkomen naar de Verenigde Staten. Eerst zien en dan geloven natuurlijk.

Het slechte nieuws gaat over Chevrolet. In Korea verliezen zesduizend mensen hun job omdat het merk eerder besliste zich terug te trekken uit Europa. Vanaf maart zou een deel van die 6.000 medewerkers met speciaal plan afvloeien via vrijwillig ontslag. Op productievlak zou echter geen vermindering van het aantal arbeidskrachten plaatsvinden, daar waar kenners eerder een productievermindering van 20 procent voorspelden.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws