VSA exporteert recordaantal auto's in 2013

Amerika exporteert recordaantal auto's in 2013

Volgens de Amerikaanse cijferbank exporteerde de Verenigde Staten van Amerika (VSA) in 2013 zo'n 2 miljoen wagens, dat is meer dan ooit tevoren.

Recordjaar

Na een donkere periode in de Amerikaanse auto-industrie is er weer even hoop nadat de Detroit News de Amerikaanse exportcijfers publiek maakt. Niet minder dan twee miljoen wagens werden er vanuit de Verenigde Staten geëxporteerd naar elders ter wereld, meer dan de helft daarvan waren van Ford, Chrysler en General Motors. De overige helft zijn vooral Japanse, Duitse en Koreaanse merken die er fabrieken hebben.

In 2012 werden er nog 1,8 miljoen wagens geëxporteerd, toen goed voor 132,7 miljard dollar, hoeveel de exportwaarde van 2013 is, weten we nog niet. Desalniettemin worden er nog steeds meer wagens geïmporteerd dan geëxporteerd, het balansverschil bedraagt 100 miljard dollar.

1 op 9 voor China

Zo'n 49 procent van de Amerikaanse export gaat naar Canada en Mexico, in 2004 was dat nog 80 procent, een enorme daling door de opkomst van groeilanden als China. Het aantal geëxporteerde wagens van de USA naar China is sinds 2004 verzesvoudigd. Momenteel is 1 op 9 van de geproduceerde wagens in de Verenigde Staten voor China.

De meest populaire Amerikaanse auto in de export is de Ford F-150 pickup, die wordt in 49 landen verkocht. De nieuwe Mustang, die binnenkort gecommercialiseerd wordt, zal in 100 landen te koop worden aangeboden.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws