Opel Insignia Country Tourer is er voortaan ook met voorwielaandrijving

opel_insignia_country_tourer

Opel past een truukje toe dat vele merken hen al voordeden op de crossovers van deze wereld; ze gaan een tweewielaangedreven variant van een vierwielaangedreven model bouwen. De Country Tourer-versie van de Insignia is de gelukkige, hij is er voortaan ook met aandrijving op de voorwielen.

Want veel klanten willen zich onderscheiden van de massa maar niet iedereen heeft die vierwielaandrijving nodig. Daarom laat Opel de vierwielaandrijving weg, zodat de Insignia Country Tourer een gunstiger verbruik krijgt. Opel durft te stellen dat de 2.0 CDTI nu slechts 4,5 l/100 km verbruikt. De CO2-uitstoot bedraagt daarbij 119 g/km. De beschermplaten onderaan, zwarte wielkastafwerking en dubbele uitlaat blijven behouden.

prijsvoordeel

Nog een voordeel van de voorwielaangedreven variant is dat Opel een lager bedrag kan vragen voor de auto en hij dus voor de klant nog wat aantrekkelijker wordt. In België vraagt Opel minimaal 34.100 euro voor de voorwielaangedreven Insignia Country Tourer, 3.200 euro minder dan wt ze voor de vierwielaangedreven versie willen. Hij is beschikbaar met de 1.6 ECOTEC SIDI Turbo (170 pk) of met de 2.0 CDTI (163 pk).

opel_insignia_country_tourer

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws