Er komt geen Bugatti Galibier of supersupersuper Veyron

Bugatti topman Wolfgang Schreiber bevestigde in een interview op het salon van Detroit dat er geen productievariant van de Galibier aankomt noch een supervariant van de Veyron.

Een supervariant van de Veyron is sowieso al wat cynisch, want de Veyron SuperSport heeft al 1,200 pk, meer dan voldoende aldus de topman. Schreiber zegt dat de huidige generatie Veyron alles heeft wat ze nodig achten en er nu volop wordt ingezet op de volgende generatie Veyron in 2015.

Die nieuwe Veyron zou opnieuw de benchmark moeten worden binnen zijn segment. En dat hij zelfzeker is over die nieuwe generatie Veyron mag wel duidelijk zijn na dit citaat: "forget about McLaren, Porsche and Ferrari" - "all the next Veyron has to worry about is... the current one."

Dat de Galibier er niet komt is geen verrassing, al zag het er lang naar uit dat het een haalbare kaart ging worden. De officiële verklaring is dat de Galibier niet past binnen de filosofie van Bugatti, dat er gewoon weg geen klanten geïnteresseerd waren voegen we er zelf aan toe.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Carlos 17:39
afbeelding van Carlos

'dat er gewoon weg geen klanten geïnteresseerd waren voegen we er zelf aan toe.' Dat lijk mij ook een meer correct antwoordt ^^. Ze draaien nu al verlies...

buyck 00:18
afbeelding van buyck

De volgende Veyron mag gerust 500 kg minder wegen. 30 tot 50% procent minder uitstoten en
de cw-waarde optimaliseren! Dan zouden ze al veel bereikt hebben. Voor de rest zijn nog meer pk's eigenlijk niet echt zinvol als aan de eerste 3 punten niet worden aangepakt !

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws