Ook Cardoen boekt recordverkoop: +45 procent

Niet alleen de luxemerken hebben een goed jaar achter de rug. Ook autohandel Cardoen kan terugblikken op een goede verkoop. In 2013 verkochten ze - al hun vestigingen en de webverkoop bij elkaar opgeteld - 37 auto's per dag.

Cardoen maakt zich sterk dat ze, als ze zich als 'merk' profileren, met die verkoop op een 17e plaats komen in de lijst van bestverkopende automerken in België. Want 37,5 auto's per dag, dat zijn er 13.700 in totaal. Die verkoop was goed voor een omzet van 150 miljoen euro. Dat het zo goed gaat met Cardoen ligt gek genoeg aan de krimpende autosector. Cardoen kan grote overstocks in de Europese Unie aankopen aan voordelige prijzen. Niet alleen op vlak van verkoop wordt Cardoen een grote speler, de helft van de klanten kiest ook voor de "7 jaar waarborg", al dan niet aangevuld met onderhoudscontract. Op die manier wordt Cardoen ook belangrijker bij het onderhoud van de auto's.

Cardoen laat het daar overigens niet bij want dit weekend opent de 10e Cardoen-vestiging zijn deuren in Zaventem. Ook in 2014 wil Cardoen nog op extra locaties een vestiging openen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Adriaan 16:23
afbeelding van Adriaan

Ah kijk, een antwoord op een vraag die ik mij al een tijdje stelde, er was vroeger geregeld wel iets over cardoen in het nieuws, en hoorde er al een tijdje niets meer van. Maar ze doen het blijkbaar beter dan ooit.

Pieter E 20:02
afbeelding van Pieter E

Ik vind het vreemd. Heb de indruk dat ze daar tegenwoordig bijna uitsluitend jonge 2dehandswagens verkopen met rond de 20000km op de teller, en in zeer slechte (leasing)staat. En voor prijzen om van achterover te vallen... Tijdje geleden stond er in Wilrijk een ford Fiesta met 20000km, met een ingebrande sigarettenplek op bestuurderszetel, voor een prijs waar je bij de ford-dealer een nieuwe kunt kopen met nog wat leuke opties erbij.
Ik heb in ieder geval spijt dat ik mijn i30 daar gekocht heb. Hij is nu 4 jaar oud, en als inruil bij een Hyundai)dealer is hij 1000euro minder waard, omdat hij van cardoen komt (garantie van 2 jaar versus 5jaar bij de dealer).

Verder doen ze daar uitschijnen dat ze goedkoper zijn. Bij Hyundai heb ik er al verhalen over gehoord: een zoon had een ix35 gekocht bij cardoen, vader wou er ook een, bij de dealer was die ix35 300 euro goedkoper en had die een navigatiesysteem ingebouwd, wat bij de zoon het geval niet was. Een andere klant had een ix35 bij cardoen gekocht, die motorstoringen kreeg, nadat de garantie v cardoen was afgelopen. Na het aankoppelen van de diagnose-apparatuur kregen ze de melding 'motor niet gekend'. De wagen was voor een andere markt bedoeld, waar andere emissinormen geldden, en hierdoor andere motoren werden aangeboden. Niet evident om dit op te lossen dus.

Ik weet 1 ding: ik koop daar geen auto meer.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws