Toyota & Lexus bereiken mijlpaal: 6 miljoen hybrides verkocht

Toyota & Lexus bereiken mijlpaal: 6 miljoen hybrides verkocht

De Japanse constructeur Toyota en diens luxemerk Lexus hebben 2013 afgesloten met een nieuwe mijlpaal: samen verkochten ze de zes miljoenste hybridewagen.

Toyota zegt hun eerste hybride te hebben voorgesteld in 1997, dat was de Coaster Hybrid EV, toen enkel voor de Japanse markt beschikbaar. In december van datzelfde jaar kwam de allereerste Prius op de markt, sindsdien is de constructeur blijven evolueren met hybride. In die mate zelfs, dat quasi het ganse gamma van de constructeur hybride is.

Na zestien jaar zes miljoen stuks verkocht, het hoeft weinig uitleg dat ze daarmee een record vast hebben. Dat laatste miljoen hebben ze ook op een recordtijd verkocht, amper negen maanden hadden de Japanners nodig om van 5 naar 6 miljoen verkochte stuks te groeien.

Toyota zegt ook in de toekomst te zullen blijven inzetten op hybride. Binnen dit en twee jaar zullen er 15 nieuwe hybridewagens gelanceerd worden over de hele wereld.

Volgens Toyota heeft hun hybrideprogramma sinds 1997 al 41 miljoen ton CO2 bespaard. Ze zouden ook 15 miljoen kiloliter benzine hebben uitgespaard, in vergelijking met hun benzine/dieselslurpende concurrenten.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws