Continental lanceert Wintercontact TS 850 P

continental-wintercontact-ts850p

Continental vernieuwt dit jaar het gamma winterbanden. Ze beginnen met de Continental WinterContact TS 850 P en breiden gaandeweg het vernieuwde gamma uit tot 80 afmetingen (van kleine personenwagen tot SUV) in 2016.

Het gaat niet zomaar om een nieuwe naam op hetzelfde rubber. Continental ontwikkelde de band zodat de grip met 10 procent verbeterde tegenover de TS 830 P die ze nu in het gamma hebben zitten. Daarvoor bedachten ze de band met extra groefjes en meer lamellen en kozen ze voor een asymmetrische vorm, waarbij de buitenzijde van het loopvlak de band genoeglijker over sneeuw laat lopen, terwijl de binnenzijde van datzelfde vlak beter omkan met regenachtige omstandigheden.

Daardoor verloopt het rijden niet alleen beter, ook het remmen op sneeuw en ijs verbetert. De soepele flank van de band vermindert het energieverlies bij druk.

continental-wintercontact-ts850p

De band wordt in Centraal-Europa gecommercialiseerd, voor het Hoge Noorden zijn er bandentypes die beter op de altijd geldende winterse omstandigheden zijn afgestemd.

Wacht nog even vooraleer je naar de dealer loopt, volgens Continental is de winter bijna voorbij - al hopen wij zelf op nog wat sneeuw in februari of maart - en zal de WinterContact TS 850 P pas na de zomer bij de bandenboer te vinden zijn. Dat wil zeggen dat je de band komend najaar aan je shortlist mag toevoegen bij het kiezen van nieuw winterschoeisel. Eind september publiceren we nog een impressie over deze band.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws