Officieel: Alpina B4 Bi-Turbo Cabrio is sneller

bmw-alpina-b4-bi-turbo-cabrio

Wie niet wil wachten op een BMW M-model van een reeks wendt zich de laatste tijd best tot Alpina voor een potente versie van dat model. Ook deze keer is Alpina sneller klaar met de 4-Reeks Cabrio, die wordt bij de tuner omgedoopt tot Alpina B4 Bi-Turbo Cabrio.

Alpina kon de 3.0 turbomotor van BMW aanpakken en komt op 400 pk en 600 Nm uit. Daarmee haalt de cabrio lekker 301 km/u, terwijl hij slechts 4,5 seconden nodig heeft om van 0 naar 100 km/u te sprinten. Na 15,6 seconden zit hij aan 200 km/u. Alpina meldt verder trots dat de cabrio op basis van de 4-Reeks rond komt met 8 l/100 km. Tegenover de 435i Cabrio wint de B4 BiTurbo Cabrio dus 100 pk en die winst haalt Alpina uit een grotere intercooler en een aangepaste luchtaanvoer. Ook een krachtiger brandstofpomp draagt bij tot het extra vermogen.

meer remvermogen

Alpina monteert ook een uitlaat in aluminium, die lichter is dan de originele. Om al het geweld op een degelijke manier tot stilstand te brengen, monteert Alpina 370 mm grote remschijven vooraan. Achteraan worden dat exemplaren van 345 mm. Alpina plaatst daarover dikke 20 inch velgen in hun gekende Alpina Classic-design.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws