Apple iOS voor in de auto heet "CarPlay"

CarPlay

Apple heeft ook een aankondiging voor het autosalon in Genève, het lanceert er haar CarPlay. Daarmee biedt Apple Siri-interactie, navigatie en muziekbediening aan voor in de wagen.

De software was voordien bekend als "iOS in the Car" en zal een heel aantal autofabrikanten helpen bij de integratie van iPhone in de wagen. Zo zullen de iPhone gebruikers makkelijker kunnen bellen, navigeren, muziek luisteren enzovoort tijdens het rijden.

Ook applicaties van externe ontwikkelaars zoals Spotify, Beats Radio, Stitcher en iHeartRadio zullen worden ondersteund.

Initieel start Apple een samenwerking op met Ferrari, Volvo en Mercedes. Later komen daar ook BMW, Ford, Honda, Hyundai, Jaguar Land Rover, Kia, Mitsubishi, Nissan, Peugeot Citroën, Subaru, Suzuki en Toyota bij.

Voor België en Nederland lijken er zich nog enkele praktische problemen voor te doen. Zo ondersteunt Siri, 2,5 jaar na de introductie ervan, nog steeds onze Nederlandse taal niet.

CarPlay zal beschikbaar zijn als een update van iOS7 en compatibel zijn op de iPhone 5, 5S en 5C.

Volvo liet alvast weten dat CarPlay eind dit jaar in de nieuwe XC90 beschikbaar zal zijn, later volgen de andere modellen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws