Nieuwe Skoda Fabia komt er in de herfst

nieuwe skoda fabia in 2014

Een van de oudste modellen van het Skoda-gamma is toe aan vernieuwing. Skoda maakte vandaag bekend een nieuwe generatie Fabia te zullen lanceren in de herfst van dit jaar. Verwacht wordt dus dat de nieuwe Skoda Fabia op de Parijse beursvloer zal staan in september 2014.

Hij gaat al lang mee, de Skoda Fabia. In 2007 lanceerden de Tsjechen de kleine stadswagen als alternatief voor de duurdere Polo, maar op een kleine facelift na is er sindsdien weinig gewerkt aan de Fabia. En dat vertaalde zich ook in de zwakkere verkoopcijfers. Vorig jaar rolden een (nog steeds duizelingwekkende) 202.000 stuks over de toonbank, maar dat waren er wel 38.000 minder dan een jaar voordien.

Een nieuwe generatie dus. Eentje die niet gebouwd zal worden op het nieuwe MQB platform dat voor deze Fabia te duur bleek te zijn. In plaats daarvan gaan ze het huidige PQ25 platform opwaarderen.

Maar ondanks het feit dat het platform niet gloednieuw is, zou het design dat wel moeten zijn - in lijn met de huidige concepts van Skoda.

Onder de kap zouden er ook nieuwe motoren beschikbaar zijn. Een eerste is de 1.0 liter die momenteel onder de Polo schuilt en ook in de Citigo en UP! beschikbaar is. De driepitter met 60 of 75 pk zal onder de huidige 1.2 terecht komen. De 1.2 zal wel beschikbaar blijven, maar is zijn instappers-badge dus kwijt.

Naast een nieuwe Fabia maakte Skoda ook bekend een nieuw model te zullen bouwen in de fabrieken van Kvasiny in Tsjechië. Dat nieuws bevestigt eerdere geruchten dat er een Skoda SUV op til is en dat die er relatief snel zou komen. Eentje met drie zitrijen en die wél gebouwd zou worden op het MQB-platform.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Eyal 22:54
afbeelding van Eyal

Is de tekening een schets van het "nieuw" model?
Want deze lijkt eerder op een schets van wat nu al op de markt is...

Pieter A. 08:06
afbeelding van Pieter A.

Is idd een random schets van de Fabia en niet van het nieuwe model. Louter ter illustratie.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws