Land Rover Discovery Vision Concept is vooruitziend

land-rover-discovery-vision-concept-new-york-2014

Land Rover gunt ons een blik in de toekomst met deze Discovery Vision Concept. De wagen zal worden voorgesteld in New York en draagt naast een evolutionair design ook een pak nieuwe technologieën met zich mee.

Smart Glass, laserkoplampen, bediening met gebaren en een Transparent Bonnet Head-Up Display, het zijn termen die je vijf jaar geleden nog in een science fiction film verwacht zou hebben. Vandaag toont Land Rover ze op deze concept car die tevens de voorbode is van de volgende Discovery.

Maar dat is niet alles, de Discovery Vision krijgt ook een elektrisch uitschuifbare laaddrempel en een neerklapbare achterbank in de bagageruimte, zodat tot 7 mensen kunnen plaatsnemen in het voertuig. Land Rover rust de concept car verder uit met afwasbaar en olieafstotend Foglizzo-leder, om je honden of je vuile laarzen mee te nemen zonder je interieur onherroepelijk te bevuilen, weet je wel.

zwaai met het handje

De bovengenoemde technologieën zijn er om het de inzittenden makkelijker te maken. De bediening met gebaren (Gesture Control) is er voor de richtingaanwijzers, koplampen en zetelschermen. Dat we die gebaren nu allemaal even na proberen te apen achter ons computerscherm, zal geen geheim zijn. Remote Control Drive zorgt ervoor dat je de wagen met een lage snelheid kan manoeuvreren zonder dat je in de wagen zit. Die technologie werd eerder al op andere conceptmodellen van land Rover getoond.

land-rover-discovery-vision-concept-new-york-2014

Voor een verbeterd zicht wordt beroep gedaan op laserkoplampen met intelligente tracking van voorwerpen. Rijd je door een smalle kloof dan kan je terugleunen op de Laser Referencing, dat zichtbare lasers gebruikt om markeringen, symbolen en beelden op de weg te projecteren. Laser terrain Scanning stelt dan weer een map samen van de omgeving door voortdurend het terrein te scannen. Wil je bij een heuvelklim toch kunnen kijken wat zich voor je bevindt zonder hinder van je motorkap, dan gebruik je de Transparent Bonnet Head-Up Display.

land-rover-discovery-vision-concept-new-york-2014

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws