Nieuwe C-Klasse in het lang voor China

Wij moesten het een tijdje terug nog met de 'korte' variant doen, in China krijgen ze nu de verlengde versie van de Mercedes C-Klasse voor de kiezen op het autosalon van Beijing.

Het is niet uitzonderlijk dat een constructeur een middenklasser verlengde voor de Chinese markt. Audi doet het ook al jaren met de A4 en BMW met de 3 Reeks. Al kan je deze verlengde C-Klasse meer dan ooit onder de noemer 'Baby S-Klasse' catalogeren. Maar liefst acht extra centimeters zijn er tussen de wielen gekropen waardoor de totale lengte van de wagen op 4,77 meter ligt. Toegegeven daarmee is hij nog steeds een stuk kleiner dan de mastodont uit Mercedes-stal.

Enkel voor China

De jongens van Stuttgart geloven dat deze verlengde rekel vooral gebruikt zal worden met chauffeur. Daarom krijg je als inzittende vanachter de - pestknop - mogelijkheid om de voorste passagiersstoel weg te klappen voor nog wat extra beenruimte. Heb je meteen al zin om er eentje aan te schaffen? Pech, de wagen gaat enkel gecommercialiseerd worden voor China. En dat is best wel zonde, want voor managers on a budget zou het zeker geen miskoop zijn.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws