Nissan Pulsar is nieuwe C-segmenter

nissan-pulsar-2014-01

Een paar dagen terug was er de teaser, nu zijn er de echte beelden van de auto waarmee Nissan het de Golfjes en Astra's in deze wereld moeilijk wil maken.

Pulsar is een naam die Nissan in andere landen gebruikt voor de modellen die wij vroeger kenden als de Sunny en de Almera. De nieuwe Pulsar meet 4,39 m lang, waarmee hij na de Mazda3 en de Opel Astra de langste wagen in zijn klasse wordt. Hij heeft overigens ook de grootste hoogte (1,52 m) en met 2,7 m ook de grootste wielbasis in zijn klasse. Daar profiteren de inzittenden van, want Nissan wil dat die kunnen genieten van een ruim interieur.

familiegezicht

Vormelijk heeft de Pulsar veel mee van de Qashqai en de pas gelanceerde X-Trail. De tekenende V-neus en opvallende LED-verlichting sieren ook hier de neus. Het ontwerp van de achterzijde vertoont veel gelijkenissen met de Japanse Pulsar, al wijken de achterlichtblokken sterk af. Daarin zie je dan weer iet of wat gelijkenis met de Qashqai.

nissan-pulsar-2014-01

twee motoren

Van bij de lancering zijn twee motoren beschikbaar. De ene is een 1.2 DIG-T met 115 pk en 190 Nm. De andere is een diesel, de 1.5 dCi met 110 pk en 260 Nm, deze krijgt een uitstoot van minder dan 95 g/km toegeschreven. Zowel de handgeschakelde versnellingsbak als de Xtronic - een CVT die niet zo genoemd mag worden -zijn beschikbaar op beide motoren. In 2015 komt een 190 pk sterke benzinemotor het gamma aanvullen, al is er over die commercialisatie nog niet veel bekend.

Laatst gepubliceerd

Reacties (16)

Plaats een reactie
Wim 15:15
afbeelding van Wim

ziet er een deftige nieuwkomer uit, niet spannend maar kan wel eens heel degelijk zijn

Dashaus 20:39
afbeelding van Dashaus

Ze zullen hem toch enkele duizenden euro's onder de qashqai moeten prijzen, willen ze hiermee deftige verkoopscijfers halen. Uiterlijk nogal plomp. Mazda 3 is een dolfijn, dit een babywalvis

2Dice 22:13
afbeelding van 2Dice

Precies de achterkant van een Hyundai i30 :)

moarenfin 23:38
afbeelding van moarenfin

De Hyundai i30 is vele malen mooier dan dit hok.

2Dice 08:43
afbeelding van 2Dice

Weet ik , ik heb zelf een Hyundai i30. :)

luc 18:06
afbeelding van luc

idd, tis een mix van I30 & de vorige Auris, 260 Nm t.o.v 320 voor de 1.6 Dci is wel een pak verschil (prettiger) ... ook jammer van de torsieas achteraan, i.p.v de multilinkas

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws