NEVS investeert in nieuw platform, financiers komen beloftes niet na

saab-production-2013_2

Het heropstarten van een automerk is geen sinecure. Waar Saab destijds aan ten onder gegaan is zorgt ook nu weer voor zweethandjes bij NEVS. De Zweden wachten op centen om te kunnen investeren in een nieuw platform.

Was alles volgens plan gegaan, dan had NEVS nu al voor de ontwikkeling van het nieuwe platform op basis van de Phoenix gestaan. De dingen gingen echter niet zoals gepland en het Zweedse concern wacht nog op de nodige investeringen.

NEVS vertrouwde voor de financiering op investeringsfonds National Modern energy Holdings Ltd. (NME); de grootste aandeelhouder, en het Chinees consortium Qingbo Investment Co. Ltd. Die laatste besloten begin januari dat ze niet zouden betalen en daardoor komt NEVS nu in moeilijke papieren.

overbruggen geblazen

Sinds begin dit jaar fungeert NME als enige financier en ondanks extra inspanningen lukt het hen voorlopig niet om hun Chinese investeringen (de accufabriek, het ontwikkelingscentru) om te zetten. NME wil nu via kortetermijnkredieten de moeilijke periode overbruggen.Daardoor moet NEVS het nu met wat minder doen. De productie - 6 auto's per dag - zal daarom tijdelijk worden stopgezet en ook het aantal consultants zal worden gereduceerd.

Intussen wordt wel verder gewerkt aan het nieuwe platform dat NEVS op lange termijn moet toelaten om nieuwe wagens te gaan bouwen. Daarvoor wordt samengewerkt met verschillende grote internationale spelers, omdat de Zweden op die manier de kosten wat kunnen drukken.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
ronny 09:05
afbeelding van ronny

saab moet terug opstarten eigen motor eigen models ik rij zelf met saab 9-5 en de koffer mag iets langer zijn, saab worden goed verkocht en er mogen meer modelen komen ( een gamma )

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws