Brembo investeert fors in Amerikaanse fabriek

jeep-grand-cherokee-srt-2014_17

Bij Brembo zetten ze nog lang niet de rem op hun expansie (heb je hem?). Het remmenmerk maakte zopas bekend 115 miljoen dollar te investeren in hun fabriek in Michigan, VS.

Er zijn maar weinig merken die zo worden geassocieerd met kwalitatieve remmen als Brembo. De typerende rode remzadels zijn de droom van menig tuner en autofan. Dat voelen ze blijkbaar ook in de verkopen bij het Italiaanse merk. Amerika is daarbij hun grootste markt, dus is het ook maar slim om daar te investeren.

12.5 miljoen remschijven per jaar

De Brembo-fabriek in Homer (Michigan) krijgt daardoor 115 miljoen dollar om te investeren. Daardoor zou het bedrijf per jaar 25% meer remschijven kunnen maken. In totale cijfers is dat zo'n 12.5 miljoen remschijven. Daarnaast zullen er ook jaarlijks 400.000 remzadels gemaakt worden. Het is trouwens niet de eerste keer dat Brembo investeert in de fabriek. Zowel vorig jaar als het jaar voordien was er al een expansie.

Gewoontjes

Gek genoeg is de grootste afzetmarkt voor Brembo niet de wereld van exotische performante wagens en losgeslagen Jeeps zoals de Grand Cherokee SRT. Het gros van de remmen worden gebruikt op gewone familiewagens. Eén van de grootste klanten is daarbij Chrysler.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws